Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Frugttærte m. creme & bær

Frugttærte m. creme & bær

Vegansk

Mørdej:
Køleskabskold margarine smuldres i melet. Flormelis sigtes i, og dejen samles med fløden. Lad hvile på køl min. ½ time før brug. Udrul dejen forsigtigt og ikke for tyndt, evt. med lidt ekstra mel - inden den lægges i en smurt tærteform. Tryk kanten godt fast i formen og prik med gaffel. Bagetid ved 200 grader er ca. 15-20 min..

Vaniljecreme:
Bland majsstivelse og sukker i en gryde. Pisk heri den afmålte mælk under opvarmning. Flæk vaniljestangen og tilsæt kornene. Bring cremen i kog under fortsat piskning, og lad den koge godt igennem, indtil konsistensen er rigtig. Hertil kan tilsættes agar-flager eller -pulver (for cremet konsistens), men er ikke afgørende!
Tilsæt fx revet citrus-skal. Sæt cremen på køl, da vil den stivne yderligere. Rør af og til i den under afkølning.
Smør cremen ud på den afkølede tærte-bund.

Bærrene skylles og duppes tørre. Jordbær skæres i mindre skiver. Fordeles ovenpå cremen.

Frugtgelén smeltes med lidt vand under omrøring, og tilsættes evt. agar, der piskes let i ca. 3 min., inden den afkøles lidt - og hældes på tærten, mens den stadig er flydende.

Servér kagen afkølet :)


Bedømmelse: 9 / 10 på 1 stemme.

Skrevet af Christel Janine

Ingredienser:

Mørdej:
150 gr. hvedemel
100 gr. plantemargarine
50 gr. flormelis
2 spsk. sojafløde

Vaniljecreme:
4 spsk. majsstivelse
6 spsk. sukker
3 dl. sojamælk
1 vaniljestang (eller 3 spsk. vaniljesukker)
lidt revet citron- eller appelsin-skal
evt. 1 tsk. agar-flager (for cremet konsistens), kan undlades

ca. 500 gr. Bær - fx halvt jordbær & halvt hindbær

Ribsgelé - ca. ½-1 glas
lidt vand
evt. 1-2 tsk. agar, kan undlades
 
Se flere opskrifter på Desserter, kager og slik

Alle opskrifter af Christel Janine:






Kommentarer

Christel Janine
6 år siden

Hvorfor jeg ikke kan uploade et billede, når jeg har sådan et fint ét - det ved jeg godt nok desværre ikke hvad jeg kan gøre ved... :(
BobbelobBob
6 år siden

Prøv at redigere billedet mindre inden du uploader det :)
Røsle
6 år siden

nice opskrift!!!
Christel Janine
6 år siden

Hej Sara, Tak for det gode råd med at redigere (minimere mere præcist) billedet, inden upload - det lykkedes jo så nemt nu :)
Ja, det er også en rigtig nice tærte, som blev spist meget hurtigt hehe :)
NewVegan89
4 år siden

Er det soyafløde til piskning du har brugt, eller madlavningsfløde ? :)
Christel Janine
4 år siden

Har tidligere bare brugt almindelig sojafløde (den lilla), men jeg vil da tro at det er lige så godt, hvis ikke bedre, at bruge den mere søde piskbare sojafløde i stedet for :) måske gør det ikke den store forskel, det er jo ganske lidt.
Beklager for resten svaret var så længe undervejs.. Bedre sent end aldrig ;)