Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Veganer salami

Veganer salami

Vegansk

300 g majs
100 g tofu
3 tsk. urtebouillion / 1-1.5 terning
1-2 fed hvidløg
½ tsk. cayennepeber
2 tsk. citronsaft
(3 tsk. No-egg) - ikke så nødvendig
2 tsk. peber
3 tsk. rosenpaprika
3 tsk. røget paprika
3 spsk. gærflager
3 tsk. agar agar
5 tsk. salt
5 spsk. rapsolie
2 dl durum mel
2 dl hvedemel
Staniolpapir

Put majsene i en gryde og dæk dem med vand så alle majs ligger et lille stykke under vandkanten. Tilsæt urtebouillion og 1 tsk salt.
Mens det koger hakkes tofu til små tern og smides på en pande, der er tilsat lidt olie på forhånd. Tofuen vendes i 2 tsk salt,1 tsk peber, hvidløgsfes, ½ tsk cyennepeber og citronsaften i ca. 10 minutter.
Tag vandet fra majsene og blend majsene sammen med 4 spsk olie. Put majs-massen i en skål sammen med det ristede tofu og bland. Derefter tilsæt de resterende krydderier og rør rund til du har en sammenhængende ensfarvet masse.
Træk et stykke staniolpapir ud og læg massen i midten og form den lidt som en pølse. Det er ikke vigtigt at den bliver perfekt rund, bare den er aflang og lige bred hele vejen. Derefter foldes staniolpapiret ind over massen og du kan nu rulle det til en rund aflang pølse. Jeg anbefaler at tage endnu et stykke staniolpapir og vikle stramt om pølsen - så holder den formen bedre.
Pølsen med staniolformen sættes nu ind i en ovn ved 200 grader i 1.5 time.


Bedømmelse: 8 / 10 på 1 stemme.

Skrevet af Menadian

Ingredienser:

 
Se flere opskrifter på Pålæg


Kommentarer

Pernille
7 år siden

Jeg brugte drænet silkentofu, en paprikablanding, ingen "no-egg", samt rasp i stedet for mel og den er virkelig god!
Men jeg havde ager-ageren oppe at koge, det er vel også meningen, går jeg ud fra (: