Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Svampesovs

Vegansk

- Ca. 200 gram svampe
- et halvt løg
- jævner (hvedemel og vand) el sojafløde
- en stilk rosmarin (*skal skylles i kogende vand inden)
- ca. 2 dl. sojamælk
- bouillon/grønsags fon
- peber (evt. salt, det kommer an på, hvor meget salt der er i bouillonen)

Først svitses løget, så tilsættes svampene. De svitses indtil, de har afgivet alt væske og begynder at suge det ind igen. Hæld lidt fon eller en halv bouillon terning i og tilsæt så mælken i og rosmarin. Lad det koge op lidt og skru så ned og lad det simre lidt. Tilsæt jævner lidt af gangen, indtil sovsen får den ønskede konsistens.

Sovsen kan sagtens laves før resten af maden, da den faktisk kun bliver mere af at stå lidt og tage smag. Den skal så bare varmes op kort før brug.

Sovsen kan især anbefales til nøddesteg.


Bedømmelse: 8 / 10 på 3 stemmer.

Skrevet af Spætte Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.

Ingredienser:

 
Se flere opskrifter på Saucer, dips og dressinger


Kommentarer

Nicki
8 år siden

smager fantastisk den er virkelig god til kartoffelmos
Paddylicious
8 år siden

Guffeguf. Løg er tæt på at være det bedste i verden. Kun overgået af bl.a. svampe. Lavede den med østershatte og 2 slags champignon. Lækkert. Mangler dog desværre noget kant.