Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Kartoffel/selleri deller

Kartoffel/selleri deller

Vegansk

Bland revet selleri, gulerod, kartoffel og olivenolie i en skål. Bland mel, salt, peber og de øvrige krydderier i en anden skål.

Det hele blandes godt. Farsen kan godt virke tør i starten. Fortvivl ikke, og stop dig selv fra at begynde at komme vand eller plantemælk i! Salten skal have tid til at blødgøre rodfrugterne, så giv det lidt tid. Rør i farsen så skal du se, pludselig bliver den blød og medgørligt og er klar til at blive formet til deller- som forsigtigt placeres på en god varm pande i lidt olie. Rør ikke ved dellerne før der er gået 5-7 min – men skru evt. ned for varmen hvis du kan se at de bliver lidt for brune. Vend dem forsigtigt når det er tid til det – og steg dem 5-7 min på den anden side! Lad dellerne køle lidt af på noget køkkenrulle, og konsumer dem derefter grådigt…!

http://hijaluna.wordpress.com/2008/01/20/latkes-kartoffel-deller/


Bedømmelse: 8 / 10 på 24 stemmer.

Skrevet af Luna_Månebarn Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.

Ingredienser:

1 stor revet bagekartoffel (eller to almindelige)
1 revet pastinak eller persillerod
1 stort stykke revet knoldselleri
1-2 spsk. hvedemel
2 spsk. grovvalsede havregryn
2 spsk. olivenolie
2 finthakkede løg
1-2 spsk. citronsaft
2 tsk. salt
2 tsk. karry
2 tsk. paprika
1 knivspids røget paprika
2 fed presset hvidløg
Godt med friskkværnet peber

 
Se flere opskrifter på Frikadeller

Alle opskrifter af Luna_Månebarn Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.:






Kommentarer


ih de er gode. brugte pastinak i stedet for selleri :) .

tak for opskrift

'PVS.
Ragazzaccio
7 år siden

Hey...
Vil gerne prøve opskriften, men det lyder da som om den er lidt svær at få til at hænge sammen..? Jeg synes altid det går galt for mig når jeg laver vegetarfrikadeller.. :/ Nogle gode råd?!
Mama Sus
7 år siden

Uhhmm, kan stærkt anbefales..er rigtig gode til at overbevise kødspisere om at vegemad er lækker mad!
Fitty
7 år siden

Rigtig lækre og nemme. Jeg puttede dme i ovnen i stedet for på panden, det kunne man fint.
De er virkelig gode. Jeg lavede dem for leden til fryseren men, måtte da smage et par stykker med det samme =)
F:C:A:R
6 år siden

Jeg har fabrikeret disse skønne deller, op til flere gange nu.. nam nam.
sundy
6 år siden

De er SUPER lækre <3 Jeg lavede dem uden mel og bagepulver - puttede i stedet havregryn og æg i og Italiensk krydderi.
Smous hvor er de gode :-D
Kristina
6 år siden

Hold da fast, hvor er de dejlige! :D
Sally
6 år siden

Smagte rigtig godt, jeg kunne dog ikke få dejen til at hænge sammen så kom ud i noget med ægerstatning og ekstra mel. :/
Planteæder
6 år siden

Vi troede aldrig nogen sinde, at de ville komme til at hænge sammen. Vi brugte normale kartofler istedet for bagekartofler, vi blendede gulerødderne og lavede ca. 4-dobbelt potion, så det ikke var til at styre. MEN! ooooooh my goooood, hvor smagte det godt! Kan stærkt anbefales!
Tashi
6 år siden

De ER utrolig LÆKRE!!!! Jeg havde en godt nok en del problemer med at få det til at hænge sammen, så jeg prøvede at blende det. DET GAV POTE ;-) Prøv det. Det er meget lettere at få til at hænge sammen sådan.
dennyekok
6 år siden

Syntes de var utrolig svære at lave, det skal os siges det her var min første vegetar ret, men den mislykkedes så meget :( de blev helt flade og det var som om der var for meget vand i kartoflerne og gulerødderne. Det endte med de nærmeste bare var en stor frityrer kartoffel der var trykket fad.
:( øv øv
BasNiko
6 år siden

De er MEGET lækre! Luna, du ER en sand "delle-dronning" ;)
...... god til at lave deller, altså!
Luna_Månebarn
6 år siden

Ha ha! Delle-dronning alligevel? Seeejt.... ;)
Luna_Månebarn
6 år siden

Til jer der har haft svært ved at få dem til at hænge sammen? Nogle kartofler er meget vandede. Prøv at vrid en smule af vandet ud af kartoflerne når de er revet. Eller tilføj en smule mere mel eller havregryn hvis I putter det i. Jeg retter det lige i opskriften...
Mette-
6 år siden

Rigtig gode :-)... skiftede dog pastinak ud med kålrabi.
wolfheart
6 år siden

Mmm det ser rigtig godt ud, jeg skal helt sikkert prøve opskriften senere i denne uge, til Ragazzaccio vil jeg bare sige at i de typer grøntsagsdeller jeg normalt laver (min favorit er squashdeller) hjælper det at tage 2 - 3 spsk boghvedemel og røre det ud i en lille smule vand, og så i farsen...

Er jeg den eneste der synes at "1 stort stykke revet knoldselleri" er en lidt vag mængdeangivelse? Personligt ville jeg have det nemmere med vægtangivelse, men nok bare fordi jeg er spasser i et køkken hehe :D
AnneP
5 år siden

Er afhængig af disse fantastiske deller:-)
MorLiv
5 år siden

hmmmmm jeg lavede dem idag, god smag, men de var heeelt bløde/smattede inden i... what went wrong?
Luna_Månebarn
5 år siden

De skal være bløde indeni, men du kan godt gøre dem lidt fastere ved at komme flere havregryn i. :)
Mathilde dk
5 år siden

nogle der ved hvor mange personer denne opskrift er til eller hvor mange der kommer ud af det?
Mathilde dk
5 år siden

nogle der ved hvor mange personer denne opskrift er til eller hvor mange der kommer ud af det?
VerdensDejligste
4 år siden

Til Mathilde dk: Jeg fik 12 - 14 frikadeller ud af dem her til aften. Så jeg vil høre 'alle', om der er nogen, der ved, om disse deller kan fryses?
nannarasch
4 år siden

Hvor meget gulerod skal der i?