Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Nytårs lasagne

Vegansk

Dette er verdens bedste lasagne, som jeg har spist med stor fornøgelse hele mit liv! Den er altid fast inventar nytårsaften - og går derfor under navnet nytårs lasagnen.

Passer til en firkantet dyb form på ca. 23 cm x 23 cm og er til 4-6 personer alt efter hvor meget råkost/grønt du serverer til.

Der ud over skal du bruge 3 gryder og 1 piskeris samt 3 grydeskeeer samt spiseskeer, teskeer, knive og skærebræt. Tid og god musik.

Spinat delen:
Skiv løg og skær kartofler i tern og sautér i olie i ca. 5 minuttter. Riv hvidløg på råkosthjernet og kom dem i og rør rundt et par gange. Tilsæt vand og de øvrige ingredisenser. Dampes til fast konsistens under omrøring ind i mellem.

Béchamel sauce:
Rapsolie eller margarine smeltes i en kasserolle. Mel røres i og der røres i ca. 1 minut mens melet afbages. Plantemælk tilsættes af 3 omgange, pisk blank hver gang. Koges igennem et par minutter og smages til med salt, peber, revet muskalnød og gærflager.

Bolognese sauce:
Alle grøntsagerne hakkes fint og sorteres, start med gulerød, herefter løg, efterfulgt af champignon og til sidst bladselleri. Tomatbåde kommes i og der smages til med krydderier. Laurbærblade koges med hele tiden og fjernes til sidst. Koges ned under låg i ca. 5 minutter til det er en tyk sauce. Smages til med lidt sherry eddike.

Saml lasagnen i den smurte form. Begynd med béchamel, pasta, bolognese, pasta, spinat, bechamel, pasta, bolognese, pasta og béchamel. Du kan evt. drysse med flere gærflager til sidst, hvis du vil have mere oste smag øverst.

Bages i ovnen ved 225 grader i ca. 30 minutter.


Bedømmelse: 1 / 10 på 1 stemme.

Skrevet af Bodil

Ingredienser:

125 g lasagne plader eller tilsvarende tynde skiver squash skåret på langs og grillet.

Spinat delen:
250 g frossen spinat
1 løg
2 kartofler
3 fed hvidløg
1,5 dl. vand
½ tsk urteboulliong
½ tsk salt
½ tsk koriander
½ tsk gurkemeje
1 knsp cayenne peber.

Tyk béchamel sauce:
25 g rapsolie eller margarine
4 spsk mel
4 dl plantemælk
ca. 2 spsk. gærflager
Salt, peber og revet muskatnød
Lidt sherry eddike.

Bolognese sauce:
1 gulerod
1 mellem løg
250 g champignon
2 stilke bladselleri
250 g tomater i både
Tomatkoncentrat
2 tsk. citronsaft
Timian, laurbær, revet muskat, salt.
 
Se flere opskrifter på Hovedretter og fint mad


Kommentarer

RebeccaSelmer
6 år siden

kom til at trykke forkert, ja jeg sidder med en tablet, ville give opskriften 9 chilier og ikke 1... :)
Bodil
6 år siden

Helt OK -chillerne virker heller ikke fra min PC!