Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Lyn sauerkraut

Vegansk

Går godt til postej og veggedeller af alle slags. Kan også bruges som tilbehør, til retter hvor du normalt bruger rødkål.

Skær kålen i strimler - sker bedst med en ostehøvl, hvis du ikke har en køkkenmaskine eller et mandolinjern. Skær evt. stokken - den tykke i midten fra undervejs. Kom i en stor skål og tilsæt 1 tsk salt og 1 spsk sukker. Hæld 150 ml vand og 150 eddike i sammen med masser af kværnet peber. Bland og lad stå og trække, jo længere jo bedre bliver dem. Vend og rør i den en gang imellem.

Find en stor gryde frem eller din wok. Skær løg i tynde stykker og lav firmanter af dem. Vask og skær æblerne i fire stykker på langs og fjern kernehus og skær dem i små firkanter.

Steg løg og æbler i ca. 5 minutter i 1. spsk. olie. Hæld kålen og og giv det 10 minutter til væden er forsvundet.


Bedømmelse: 0 / 10 på 0 stemmer.

Skrevet af Bodil

Ingredienser:

1 hvidkål
150 ml vand
150 ml eddike
Friskkværnet peber

1 løg
2 æbler
2 spsk sukker
1 spsk olie
Salt og peber
 
Se flere opskrifter på Grøntsagsretter