Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Sprøde småkager med ingefær

Sprøde småkager med ingefær

Vegansk

Disse småkager er inspireret af Mia Sommers lækre veganske jødekager. Jeg har blot ændret opskriften en smule, blandt andet ved at tilsætte skønne julekrydderier med fokus på ingefær. Småkagerne bliver virkelig sprøde, og min kæreste der elsker ingefær og gerne i småkager siger, at det er de bedste småkager han har smagt. De er perfekte til disse kolde og mørke decemberaftener, serveret sammen med en kop varm urtete, og de bevarer deres sprødhed når man dypper dem deri.

Bland hvedemel, hjortetaksalt og krydderier. Rør margarinen (jeg foretrækker mærket FRI der kan købes i Coop butikkerne) ind i dejen. Bland sukker og hørfrøslim, og tilsæt det også. Ælt dejen godt og stil den på køl i en halv time eller længere.

Rul dejen ud i en ca. ½ cm tykkelse og stik småkager ud med dine favorit småkageforme eller med kanten af et glas, i den størrelse du foretrækker. Læg dem forsigtigt på en bageplade med bagepapir, og drys dem med stødt ingefær gennem en fintrådet si.

Bag småkagerne ved 200 grader (alm ovn) i 8-9 minutter til de er let gyldne. Lad dem køle af på en ovnrist eller en tallerken inden du serverer dem.

Tip! Har du dej til overs, eller ønsker du at kunne servere friskbagte småkager f.eks når du får gæster? Så kan du med fordel gemme noget af dejen i køleskabet i op til en uge.

http://hijaluna.wordpress.com/2012/12/12/sprode-smakager-med-ingefaer/


Bedømmelse: 0 / 10 på 0 stemmer.

Skrevet af Luna_Månebarn Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.

Ingredienser:

(ca. 28 stk.)

300 g. hvedemel
1 tsk. hjortetaksalt
180 g. margarine
120 g. rørsukker
50 g. hørfrøslim
3 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt kardemomme
1 tsk. vaniljepulver
1 strøget tsk. havsalt
Evt. lidt fintrevet appelsinskal
 
Se flere opskrifter på Desserter, kager og slik

Alle opskrifter af Luna_Månebarn Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.: