Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Aubergine lasagne

Aubergine lasagne

Vegansk

Som det første, så skal du varme din ovn op på 200-250 grader og smække de auberginer ind. Der skal du så lade dem være i 35-45 minutter. Når de er færdige, så tager du dem i hurtigt i en plastikpose og lukker den. Pas på! Sådan en aubergine er meget varm, især de safter, der kan løbe ud af den. Så lader du poserne med auberginerne ligge lidt og glemmer alt om dem.
Hvidløg efter smager svitses i en gryde og der tilsættes så tomaterne. Tilsæt derefter soya granulaten og soyasauce.. Igen efter smag! Sørg for at tilsætte soya granulat nok til at kunne suge tomatsaftens væde nogenlunde til sig. Det bliver irriterende, hvis lasagnen bliver for våd. Vent eventuelt lidt og se, hvor meget af saftens granulaten suger til sig.
Mens du lader "kødsovsen" med soya granulaten blive varm og begynde at koge, så tilsætter du rigelige mængder soyamælk i en ny gryde. Vurder selv, hvor meget hvid sovs, du vil have i din lasagne. Lad mælken varme op og tilsæt rå mængder gærflager - gerne så meget, at sovsen fik bliver lidt tyk alene af gærflagerne. De skal virkelig smage igennem. Salt til og tilsæt efter behov maizena. Lad sovsen så og små koge ved meget lav varme.
Nu skulle auberginerne gerne være kolde nok til, at du kan pille skrællen af. For det er nemlig det, du skal! Åben posen, skær toppen af og begynde at pille. Skrællen skulle gerne nærmest falde af, af sig selv. Auberginkødet, der er tilbage, skæres i tern og tilsættes kødsovsen. Lad kødsovsen varmes op. Du kan nu tilsætte andre grøntsager/krydderier også, men det er ikke nødvendigt, synes jeg.
Så skal lasagnen samles! Først kødsovs, så den hvide oste/gærflage sovs og til sidst en plade, indtil, at du ikke har flere plader/mere sovs tilbage. Slut af med den hvide sovs, og dæk eventuelt med rasp, hvis du kan lide det.
Smæk lasagnen ind i ovnen, der nu er 200 grader varm, og lad den bage i 30-35 minutter. Tag lasagnen ud, lad den stå i 5-10 minutter og servér frådern mad!


Bedømmelse: 9 / 10 på 2 stemmer.

Skrevet af Luvox

Ingredienser:

- Fuldkornslasagneplager uden æg

'Kødsovs':
- 3-4 stk aubergine
- 2-3 håndfulde soya granulat
- 2 dåser hakkede tomat
- Soyasauce
- Hvidløg
'Ostesovs':
- Soyamælk
- Gærflager
- Salt
- Maizena
 
Se flere opskrifter på Hovedretter og fint mad

Alle opskrifter af Luvox: