Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Pæretærte

Vegansk

Smager bare bedst med marcipan. Du kan dog også lave dem med din hjemmelavede marcipan, hvis du ikke kan opdrive noget i den nærmeste forretning.

Mørdej:
Mel og salt kommes i en stor skål. Margarinen skæres i små tern og smuldres i dejen - det skal ligne parmasan ost når du hælder vandet i. Ældt mindst muligt og sørg for at det er koldt. Sæt det i køleskabet indtil du skal bruge det og rul ud med en kagerulle med bagepapir/smørrebrødspapir over og under eller læg det straks i tærteformen og prik med en gaffel. Husk at gemme noget til låget.

Forbages 10 minutter ved 200 grader. Kom herefter fyldet i.

Fyld:
Skær pærerne i kvarte og fjern kærnehuset. Skæl dem evt. hvis det er henkogningspærer med tyk sej skræl. Skær maricipan i tern og fordel over bunden eller udrul marcipanen og læg den i bunden. Læg pærerne i tærten. Rul noget dej ud til låg og læg på tærten. Bag 30 minutter ved 200 grader.


Bedømmelse: 0 / 10 på 0 stemmer.

Skrevet af Bodil

Ingredienser:

Mørdej:
250 g mel
60 g sukker
125 g kold margarine
3/4 dl koldt vant
1/2 tsk salt

Fyld:
4 store søde pærer
Marcipan

Pensl låget med færdiglavet kaffe.
 
Se flere opskrifter på Desserter, kager og slik