Rosenkålssalat
Vegansk
2-4 personer alt efter om den er tilbehør eller en hovedret.Rå rosenkål smager langt bedre end den kogte eller dampede udgave, så snyd ikke dig selv for at prøve den rå som salat.
Bliver bedst hvis den får lov til at trække minimum ½ time.
Start med at røre dressingen sammen, den ene spsk. af citronsaften kan evt. erstattes af hvidvins - eller sherryeddike. Bliver bedst med cayennepeber.
Vask frugt og grønt. Skær rosenkålen i fine små stykker. Skær æblet i både og fjern kærnehus og skær også det i fine stykker. Bland med dressingen. Rist evt. solsikkekernerne på en tør pande - når de er afkølede kommes de i salaten.
Du kan pynte med ristede valnødder eller granatæblekerner. Hvis du har lyst kan salaten også tilsættes lidt revet gulerod - 1 er passende og/eller 1 advogado. Du kan også tilsætte kogte tørristede kikærter.
Bedømmelse: 0 / 10 på 0 stemmer.
Skrevet af Bodil
1 æble
En håndfuld solsikkekerner.
Kan pimpes op med revne gulerødder, advogado i stykker, granatæblekærner, rigtigte nødder fx halve valnødder tørristet på panden eller kogte kikærter tørristet på panden og saltet let.
Dressing:
2 spsk smagsneutral olie -fx raps.
2 spsk citronsaft
1/2 - 1 tsk cayennepeber eller chili.
Skrevet af Bodil
Ingredienser:
250 g rosenkål1 æble
En håndfuld solsikkekerner.
Kan pimpes op med revne gulerødder, advogado i stykker, granatæblekærner, rigtigte nødder fx halve valnødder tørristet på panden eller kogte kikærter tørristet på panden og saltet let.
Dressing:
2 spsk smagsneutral olie -fx raps.
2 spsk citronsaft
1/2 - 1 tsk cayennepeber eller chili.
Alle opskrifter af Bodil: