Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Kamæleonbøf

Vegansk

Vegansk millionbøf!
Til de (som jeg selv) som er ellevilde med denne (groteske) madret. Lad jer ikke skræmme af al den tekst, det væsentlige i opskriften er til at forstå.

Fremgangs metoden er super simpel. Du starter med at sautere løg og hvidløg, og evt andre grøntsager du har som skal sauteres, og gør det til du ikke gider mere, dernæst tilsætter du buillion og dine hakkede tomater, og alt andet, pånær mel, fløde og soja granulat. Du skalerer det hele efter hvor meget du vil lave. Man laver altid for lidt! Buillionen tynder jeg som regel op i vand først, medmindre jeg føler for at bruge meget plantemælk. Jeg bruger gerne både herbamare, knorrs økologiske og oscars økologiske, og endda nogle gange en fond også. Man får aldrig for meget smag i sådan en ret. Peber og salt, som det behager. Undervurder ikke peberens magiske kraft i denne ret!

Du lader det hele koge indtil dine grøntsager virker nogenlunde okay, og så er det på tide at tilsætte soja-granulat, og lader det koge ud til en god konsistens... og så tilsætter du mel rystet op i vand. Så meget som du nu har lyst til, alt afhængigt af hvor tyk du vil have den. Jeg kan bedst lide at bruge rismel, boghvedemel og majsstivelse. Alle tre dele er glutenfri, hephey! Fløde kommer du i samtidigt, hvis du vil ha' det i, altså. Smør gør også underværker for konsistensen.

"Luxus" ingredienserne ville jeg aldrig selv være foruden, og bruger alle fire, hver gang, men eftersom tre ud af fire af dem ikke sælges i danmark, vil jeg ikke tvinge jer andre i at købe dem på nettet. Gærekstrakt fåes i flere helsekost butikker omkring i landet, Ren Kost har en god en, og en hvilken som helst går an. Hvis du synes den lugter af julesteg, frygt ej, det gør den altså, men himmelsk er den at bruge i sin sauce.

Server med kartoffelmos eller anden mos, eller pasta (!!!!) eller kartofler... eller...


Bedømmelse: 10 / 10 på 1 stemme.

Skrevet af nicholai

Ingredienser:

Basale (nødvendige) råvarer:
Din yndlings mel,
Din yndlings buillion,
Løg
Plantemælk
Smør eller olie (eller begge!)
Soja-granulat
Hakkede tomater (på dåse?)
Tomat pure (Eller ketchup)
Hvidløg
Peber (!!)
Salt (herbamare/trocomare)

Evt:
Soja-fløde
Gulerødder
Champignon
Peber
Paprika
Timian
Oregano

Luxus:
Marmite
Vegemite
Vitam-R / Gærekstrakt
Rødvin
 
Se flere opskrifter på Saucer, dips og dressinger