Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Nytårsfrokost!

Nytårsfrokost!

Vegansk

http://henriettevesterbak.wordpress.com/2012/12/28/nytarsfrokost/

Hvad skal du have nytårsaften? Er menuen allerede nøje planlagt, eller mangler du en idé? Denne festlige nytårsfrokost er mit bud på en anderledes og spændende nytårsmenu.

Til påskefrokost og julefrokost laver jeg gerne en omgang Grøntbelagt smørrebrød http://vegetarkontakt.dk/?opskrift-groentbelagt-smoerrebroed=1393 men i år slog det mig, at dette festfyrværkeri af et måltid med alle sine farver og smagsvarianter faktisk egner sig rigtig godt som nytårsmenu. Så jeg har kreeret en version 2 af mine grøntbelagte smørrebrød, som jeg er sikker på vil imponere nytårsgæsterne.

Der er til 8 madder (ca. 2 sultne personer). :)

TIP! Dagen før: Sæt yoghurten til at dræne (ca. en halv bøtte = 250 g), og kog kartoflen. For at spare tid på selve dagen kan du også lave postejen dagen før.


Du skal bruge:

8 små skiver rugbrød eller 4 store skiver delt i halve

Pynt til fordeling over de 8 madder:

8-10 cherrytomater, skåret i halve
1 stort rødløg, skåret i tynde skiver
½ stor rød snackpeber, skåret i små tynde stænger
1 håndfuld persille, finthakket

Avocadomadden:

1 moden avocado, halveret og udstenet
1 spsk. citronsaft
½ fed hvidløg, finthakket
¼ tsk. stødt spidskommen
urtesalt
2 spsk. Cavi-art Sort

Mos avocadoen med en gaffel, tilsæt citronsaft, hvidløg og spidskommen, og smag til med urtesalt. Fordel avocadomosen på to skiver rugbrød. Put ca. 1 spsk. Cavi-art ovenpå, og pynt med cherrytomat og løg.

Postejmadden:

ca. ¼ portion Himmelsk nøddesteg http://vegetarkontakt.dk/?opskrift-himmelsk-noeddesteg=1471
(men lav nu bare en hel portion, så er der pålæg til mange glade dage)
4 cm peberrod, skrællet og revet
2-3 spsk. drænet sojayoghurt
urtesalt

Rør peberrod og sojayoghurt sammen, og smag til med lidt urtesalt. Læg en god, stor skive nøddesteg på to skiver rugbrød, put en spsk. peberrodscreme oven på hver mad, og pynt med snackpeber og persille.

Kartoffelmadden:

1 stor kogt kartoffel, skåret i ½ cm tykke skiver
4 spsk. purløg, finthakket
3-4 spsk. drænet sojayoghurt
2 spsk. gærflager
½ fed hvidløg, finthakket
¼-½ tsk. paprika
urtesalt
evt. olivenolie til stegning

Rør purløg, sojayoghurt, gærflager og hvidløg sammen, og smag til med urtesalt. Kartoffelskiverne kan du enten bruge, som de er, eller du kan stege dem i lidt olie på en sliplet-pande, til de er sprøde og gyldne. Krydr kartoffelskiverne med paprika og urtesalt. Smør lidt af purløgsdressingen på to skiver rugbrød, og fordel kartoffelskiver ovenpå. Put en spsk. purløgsdressing ovenpå, og pynt med cherrytomat og løg.

Pølsemadden:

2 store tofupølser (jeg anbefaler Lange Wiener fra Nagel. På pakken står der også nogle gange Tofu Wiener, men det er de samme pølser)
2 tsk. sennep
2 spsk. ketchup

Steg pølserne på en pande, til de er sprøde. Hvis du bruger en sliplet-pande, behøver du ikke ekstra olie til stegningen, da pølserne fra Nagel i forvejen er let olierede på overfladen. Smør to skiver rugbrød med sennep. Halver pølserne, skær dem op på langs, og fordel dem på rugbrødsskiverne. Put 1 spsk. ketchup på hver pølsemad, og pynt med snackpeber, løg og persille.

Rigtig god appetit! Jeg håber, du får en fantastisk nytårsaften!


Bedømmelse: 0 / 10 på 0 stemmer.

Skrevet af HenrietteV

Ingredienser:

Grøntsager:
180 g bella gomba svampe
8-10 cherrytomater
1 stor kogt kartoffel
½ stor rød snackpeber
1 moden avocado
1 stort rødløg
1 stort gult løg
3 fed hvidløg
4 cm peberrod
1 håndfuld persille
4 spsk. purløg

Krydderier:
1 spsk. bouillonpulver eller –pasta
¼-½ tsk. paprika
¼ tsk. stødt spidskommen
½ spsk. tørret basilikum
urtesalt
2 tsk. sennep
2 spsk. ketchup

Brød og nødder:
8 små skiver rugbrød eller 4 store skiver
100 g cashewnødder (eller hasselnødder)
50 g valnødder

Væske:
½ dl neutral sojamælk (eller havremælk)
1 spsk. citronsaft
evt. olivenolie til stegning

Diverse:
2 spsk. Cavi-art Sort
5-7 spsk. sojayoghurt
2 store tofupølser
150 g kryddertofu
2 spsk. gærflager
 
Se flere opskrifter på Hovedretter og fint mad

Alle opskrifter af HenrietteV:






Kommentarer

Trine-
11 år siden

Det lyder utrolig lækkert, det tror jeg bestemt jeg vil prøve! :) Sidder nemlig i den situation at jeg er den eneste vegetar blandt 9 mennesker, og man vil jo gerne vise at vegetar mad er ligeså lækkert! :D
Trine-
11 år siden

Det lyder utrolig lækkert, det tror jeg bestemt jeg vil prøve! :) Sidder nemlig i den situation at jeg er den eneste vegetar blandt 9 mennesker, og man vil jo gerne vise at vegetar mad er ligeså lækkert! :D
HenrietteV
11 år siden

Tusind tak, Trine! Jeg har faktisk selv engang medbragt en omgang farverige smørrebrød til en julefrokost, hvor jeg var den eneste grøntspisende, netop for at vise, at jeg ikke blot spiste salatblade og revne gulerødder. Og retten imponerer! Madderne er et festligt syn, og de sprudler af farver og smag og jorder alle fordomme om, at vegetarer/veganere "må undvære". :)
Pippie
10 år siden

Super indlæg! For mig der ikke kan overskue besværlige madting, er dette jo en gave. Tak tak tak.. Glæder mig meget til at gå igang med dette.