Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Skæreost/smøreost/smelteost

Vegansk

Den kan både bruges som skæreost, til at smøre ud og til at smelte da agar-ageren kun stivner i kold tilstand.

Start med at blende de opblødte cashewnødder til en cremet masse.
Vandet og agarpulveret skal derefter op og koge og simre i 5 min.
Så blendes cremen med de øvrige indgrediener, Smag til og tilføj evt. mere eller en anden smag.
Så hældes agarmassen ved og det hele blendes igen og hældes over i en beholder. f.eks. en lille bøtte.
Den stilles på køl og er klar til brug herefter.
Kan holde sig 7-10 dage i køleskabet.


Bedømmelse: 0 / 10 på 0 stemmer.

Skrevet af Pernille

Ingredienser:

2 dl usaltede cashewnødder(opblødt i vand i ca. 2 timer)
2 spsk agar ager pulver
2 dl vand
5 spsk gærflager
2 spsk tahin
1 tsk dijonsennup
citronsaft
salt
Andre krydderier efter smag
 
Se flere opskrifter på Pålæg