
Tyk karrysuppe
Vegansk
https://thomaserex.wordpress.com/2013/02/15/tyk-karrysuppe/Varm jordnøddesmøret op i gryden med lidt vand. Tilsæt, når gryden er helt varmet op, 1 spsk karry, chili og 1 tsk garam masala samt løg og gulerødder. Sauter det nogle minutter til løgene er klare, og tilsæt så kartoflerne, bouillonen og løgskallerne. Bring det i kog, tilsæt squash, og lad det så boble, boble, boble indtil gulerødder og kartofler er møre. Hiv løgskallerne op, og tilsæt så couscous. Couscous bruger vi til at gøre suppen tyk, men det skal ikke være grød. Bliver det for tykt, så tilsæt mere vand. Couscous er tilberedt næsten med det samme, men det fortsætter med at trække væde til sig. Slut af med endnu en spsk. karry, sojasauce, limesaft, peber og persille.
Pynt med persille og en skive lime eller to. Server med groft brød til.
Bedømmelse: 1 / 10 på 1 stemme.
Skrevet af T-rex
2 grofthakkede løg (gem skallerne og kog dem med)
2 gulerødder i tern (1 cm)
750 g. kartofler i tern (2 cm)
1 squash i tern (1 cm)
1 liter grøntsagsbouillon
1 dl couscous
2 (1+1) spsk karry
1 tsk chiliflager eller -pulver (eller frisk chili)
1 tsk garam masala (eller spidskommen)
3 spsk sojasauce
saften af ½ lime
peber
persille
Skrevet af T-rex
Ingredienser:
1 spsk jordnøddesmør + lidt vand2 grofthakkede løg (gem skallerne og kog dem med)
2 gulerødder i tern (1 cm)
750 g. kartofler i tern (2 cm)
1 squash i tern (1 cm)
1 liter grøntsagsbouillon
1 dl couscous
2 (1+1) spsk karry
1 tsk chiliflager eller -pulver (eller frisk chili)
1 tsk garam masala (eller spidskommen)
3 spsk sojasauce
saften af ½ lime
peber
persille