Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Risotto med perlespelt, gulerødder og ærter

Risotto med perlespelt, gulerødder og ærter

Vegansk

Hader reklamer - men ind i mellem dumper der alligevel lidt brugbart ind ad brevsprækken. Den her opskrift fandt jeg inde i en reklame. Fjernede parmasanosten og erstattede den med hvidvin, fjernede kyllingefond og erstattede den med grøntsagsbouillon :) - Det virkede fint.

Varm olivenolien op i en stor gryde.

Tilsæt den ukogte perlespelt og lad dem blive klare, tilsæt løg og rør godt rundt.

Tilsæt grøntsagsbouillon og æblejuice og lad det simre i 10 min. ved svag varme. Husk at røre i det undervejs og tilsæt evt. mere væde. Når de 10 min. (Efter de 10 min. kan man tilsætte 125 g revet parmasan, hvis man er til det) er gået tilsættes hvidvinen og gulerødderne. - Lad det simre 8 min. endnu.

Tilsæt til sidst æbler, ærter og ingefær. Smag til med salt, peber evt. mere væde eller vin. - Lad det simre et par min. før servering.


Bedømmelse: 0 / 10 på 0 stemmer.

Skrevet af rigohj

Ingredienser:

2½ spsk olivenolie
250 g hele perlespelt
2½ skalotteløg fint hakket
2 store røde æbler i fine tern
5 gulerødder snittet i skiver på skrå
2½ dl æblejuice
7 dl grøntsags bouillon
1½ stilk finthakket løvstikke
1 stor spsk friskhakket ingefær
1½ dl grønne ærter (frost eller dåseærter
1 dl tør hvidvin
Salt
Peber
 
Se flere opskrifter på Gryde- og wokretter