Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Blød chokoladekage med fed kokoscremeglasur

Blød chokoladekage med fed kokoscremeglasur

Vegansk

Kagen:

Forvarm ovnen til 180 grader.

Kom omhyggeligt bagepapir i en kageform. Dette er et meget vigtigt skridt, da kagen altid klistrer til kanten, da den har sådan en våd og blød konsistens.

Bland alle de tørre ingredienser i en stor skål. Pisk derefter alle de våde ingredienser sammen i en anden skål. Kom de tørre ingredienser ind til de våde og forsigtigt fold dem sammen indtil det hele er godt sammenblandet. Hæld dejen i kageformen.

Kom kagen i ovnen og bag den i ca 30 minutter. Tiden vil variere afhængigt af din ovn. Kagen skal være fast for oven, siderne have fjernet sig fra kanten af kageformen, og en bambus spyd kommer ud ren. Tag den så ud af ovnen og lad den afkøle.

Glasuren:

Lav glasuren når din kage næsten er afkølet, taget ud af kageformen og sat på et fad.

Bland de tørre ingredienser i en skål.

Smelt chokoladen over et vandbad. Mens chokoladen smelter sætte kokosmælken i en lille gryde og varmes forsigtigt. Det må ikke koge. Du skal bare bringe det op til en dejlig varm temperatur. Når chokoladen er smeltet, piskes den i den varme kokosmælk indtil det er godt sammenblandet.

Tilsæt de tørre ingredienser i chokolade blandingen og pisk indtil godt blandet. Skrab glasuren ud på kagen og fordel jævnt. Der er masser af det, så der kommer et dejligt tykt lag.

Top med dine foretrukne bær sigt med flormelis.



Bedømmelse: 9 / 10 på 1 stemme.

Skrevet af Knoggel

Ingredienser:

Til kagen:

110 g hvedemel
30 g kakao
225 g sukker
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
½ tsk salt
0,8 dl olie
2,5 dl rismælk


Til glasuren:

1,6 dl kokosmælk
120 g flormelis
60 g kakao
150 g Lindt mørk chokolade. Skal indeholde mindst 70% kakao
 
Se flere opskrifter på Desserter, kager og slik

Alle opskrifter af Knoggel: