Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Verdens nemmeste og bedste knækbrød

Verdens nemmeste og bedste knækbrød

Vegansk

Opskriften er taget fra den anbefalelsesværdige kogebog Kirsten Skaarups Grønne Køkken. Den indeholder 350 vegetariske opskrifter. Opskrifterne er både gode og lette :o)

Det tog mig måske 10 minutter at lave dejen inkl at rulle den ud, og så skal det bare passe sig selv 20 minutter i ovnen. Ingen hævetid eller noget. Dette er hermed blevet en af hofretterne fremover.

Blandt alle de tørre ingredienser sammen. Start med kun 3 dl mel. Tilsæt et drys salt og rør olie og vand i. Måske skal der tilsættes lidt mere mel (det skulle der i min).

Dejen skal være så fast, at den kan rulles ud - evt. mellem to lag bagepapir.

Læg dejen på et stykke bagepapir på en bageplade.

Rids passende felter i dejen med en kniv. Drys med græskarkerne eller andre frø og/eller kerner samt eventuelt reven ost (OBS hvis veganer). Frø og kerner skal trykkes godt ned i dagen for ikke at falde af bagefter.

Bag knækbrødet i en 200 grader varm ovn i ca 20 minutter.

Lad knækbrødet afkøle på en bagerist, knæk det i mindre stykker og opbevar dem i en lufttæt dåse.



Så nemt, så godt og så hurtigt. Jeg tror muligvis ikke, at jeg kommer til at købe knækbrød igen.


Bedømmelse: 10 / 10 på 3 stemmer.

Skrevet af VerdensDejligste

Ingredienser:

½ dl hørfrø *
½ dl sesamfrø *
½ dl solsikkekerner
½ dl havregryn
½ tsk bagepulver
ca 3-3½ dl hvedemel
½ dl olie
1 dl vand
græskarkerner **

* Jeg havde hverken hørfrø eller sesamfrø for sig hjemme, så jeg improviserede med en anden frøblanding jeg havde der blandt andet inkluderede de to frø

** kan udelades.

Hvis du ikke er veganer, kan du tilsætte reven emmentaler, men det kan sagtens spises uden.
 
Se flere opskrifter på Brød


Kommentarer

Mrs Darling
5 år siden

Det ser SÅ godt ud :D
-Stevia-
5 år siden

mmmm.. Jeg har lige prøvet den. Den er virkelig nem og god. Rigtig børnevenlig også.
VerdensDejligste
5 år siden

Tak for rosen. Jeg er også super glad for opskriften og har fået både morlil og min moster med på vognen også :D
Tqooa
5 år siden

Har tit lavet noget lignende, og alle elsker det :-)
Zhcoop
5 år siden

Den minder til forveksling om denne opskrift: http://sofiesblog.wordpress.com/2010/03/22/hjemmelavede-kn%C3%A6kbr%C3%B8d-med-masser-af-kerner/
Jeg plejer at skifte hvedemel ud med grahams- og speltmel, og udelade bagepulver :]
VerdensDejligste
5 år siden

Til forveksling er måske lidt meget sagt, selvom der er lighedspunkter. Fx er der 0 g salt i Kirsten Skaarups opskrift og 2,5 teske salt i Sofiesblog opskriften.