Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Pæretærte

Vegansk

Pæretærte

Tærtebund:
125 g hvedemel
1½ dl smeltet plantemargarine
40 g rørsukker
2½ spsk vand

Alt blandes grundigt sammen og stilles til afkøling i køleskab mindst 40 minutter. Fyldet forberedes mens dejen hviler. Dejen rulles ud og lægges i et tærtefad (ca. 25 cm i diameter), der er drysset med mel.
Tærtebunden forbages ved 200 grader nederst i ovnen i 10 minutter.

Pærefyld:
500 g (3-4 stk) friske pærer (IKKE fra dåse!)
½ tsk vanilliesukker
Evt. 30 g rørsukker

Pærerne skylles, skrælles og skæres i halve. Stilk og kernehus fjernes.
Pærer, vanilliesukker og evt. rørsukker kommes i en gryde. Bunden af gryden dækkes med lidt vand, og pærerne dampkoges under låg i 5-10 minutter, afhængig af hvor modne de er. Pærerne tages op og dryppes af.

Mandelfyld:
75 g mandler
1 spsk olie
40 g rørsukker
20 g hvedemel
½ dl soyamælk eller anden mælkeerstatning

Mandlerne skoldes, smuttes og hakkes groft. Alle ingredienser røres sammen.

Færdigbagning af tærten:

Mandelfyldet fordeles jævnt på tærtebunden, og pærerne lægges på. Tærten bages ved 200 grader midt i ovnen i 15-20 minutter.


Bedømmelse: 7 / 10 på 2 stemmer.

Skrevet af Mette

Ingredienser:

 
Se flere opskrifter på Desserter, kager og slik


Kommentarer

Annie.
11 år siden

Jeg vil gerne give en kommentar til min bedømmelse. Selve smagen er rigtig god, men den er simpelthen SÅ fed at jeg ikke rigtig kan abstrahere fra det og nyde tærten (der må være et lettere alternativ, med lige så god smag)