Rösti
Vegansk
Lidt om RöstienRösti er en slags kartoffelpandekage der oprindligt stammer fra Schweiz. Den blev brugt til frokostret og mange schweizere anser rösti som en slags nationalret. Nu til dags bruges den som regel til tilbehør til forskellige retter men man kan sagtens blive mæt af det.
Til 1 pers. 3-4 röstier
Sådan gør du:
Skræl 3-4 mellemstore kartofler og riv dem på
et rivejern. Når du har gjort det skal du huske
at klemme kartoflerne fri for væske. Put
karfoflerne op i en skål og tilsæt evt. krydderier, lidt
forårsløg, finthakkede radisser, rodfrugter eller lige
det som du syntes. Det er jo altid sjovt at eksperimentere
Når du har tilføjet de indgedienser som DU syntes der skal i skal du
tage en ske eller også kan du bruge din hånd, til at forme
röstierne så de bliver runde. HUSK at trykke dem lidt flade
så de ikke bliver rå inden i. Når du har gjort det steger
du dem på panden (helst på nummer 4 eller 5 så de bliver ordenligt stegt)
Til sidst kan du evt. tilføje lidt salat.
Jeg håber at det vil mætte mange munde;)
Kommentarer
Asilia
14 år siden
14 år siden
Så fik jeg også lige prøvet dette spændende alternativ. De blev ganske gode, men kom nok til at bruge lidt for meget olie, men lækkert var det nu alligevel