Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Kartoffellasagne

Kartoffellasagne

Vegansk

Først skrubbes kartoflerne og skæres papirstynde. Hvis du (som jeg) ejer en foodprocessor med en sådan funktion, kan du også køre kartoflerne igennem her og så er arbejdet gjort fint på under 1 minut. Et løg skæres i strimler og steges med lidt vand og tomatpuré på en non-stickpande i et par minutter. Krydderier tilsættes, samt svampene i skiver. Lad det hele snurre og svampene stege i ca. 10 minutter. I mellemtiden blendes alle ingredienserne til bechamelsaucen i en blender eller foodprocessor. Undrer du dig over, at det er noget tyndt sjask? Bare rolig, den bliver både tyk og cremet når først lasagnen er i ovnen.
Når tomatsaucen er færdig, lægger du et lag i en form og derefter et lag kartofler (drys med salt.), tomatsauce, kartofler osv. Slut med tomatsauce og hæld al bechamelsaucen over. Lasagnen bages i ovnen ved 200 grader varmluft i ca 20 minutter og derefter 200 grader normal ovn i 40 minutter.
Hvis du ikke har varmluft som mulighed kan du sagtens bage den i ovnen i en time, men jeg synes at man får en flot gylden farve og en lækker sprødhed foroven, hvis man starter med varmluft.
Servér med kogte, grønne bønner, en blandet salat, lækkert surdejsbrød, tzatziki eller måske bare som den er?


Bedømmelse: 0 / 10 på 0 stemmer.

Skrevet af BobbelobBob

Ingredienser:

til 3 personer
½ kg nye små kartofler

1 dåse hakkede, flåede tomater
300 gram portobello champignon i skiver (ell. andre svampe)
1 løg
2 spsk tomatpuré
2 tsk paprika
1 tsk røget paprika
1 spsk citronsaft

Bechamelsauce
2½ dl sojamælk
3 spsk havregryn
2 spsk gærflager
1 fed hvidløg
½ spsk sennep
1 spsk citronsaft
½ tsk muskatnød
salt og peber
 
Se flere opskrifter på Hovedretter og fint mad

Alle opskrifter af BobbelobBob: