Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Tabbouleh

Tabbouleh

Vegansk

En grøn ret, jeg gang på gang vender tilbage til, og som kan varieres i det uendelige alt efter, hvad man har i huset, er tabbouleh. Den kan laves på korn, man kan få mange forskellige kerner, som er gode, f.eks. perlespelt eller -byg, og den kan også laves med bulgur. Eneste vigtige regel, når det gælder tabbouleh er ikke at spare på krydderurter og krydderier, korn og bulgur har brug for det modspil krydderierne giver.

Korn/bulgur koges efter anvisningen på posen.

Imens renses og skives champignons, og de steges indtil al væde er fordampet.

Rens og finthak løg og evt. forårsløg.

Lav marinaden af olie, boullion, citronsaft og -skal, hvidløg, hakket chili, hakkede krydderurter og krydderier.

Når kornet/bulguren er kogt og stadig varm, hældes marinaden over og blandes i.

Champignons og løg blandes i.

Peberfrugt renses og skæres i små tern.

Tomater og agurk skæres ligeledes småt.
Når kornet/bulguren er afkølet tilsættes resten af grøntsagerne, og retten smages til med salt, peber og tamari.


Bedømmelse: 10 / 10 på 3 stemmer.

Skrevet af Fib-Spurven

Ingredienser:

3-400 g korn eller bulgur

1 rødløg

1 bakke champignons

evt. 2-3 forårsløg

1-2 fed hvidløg

1 rød peberfrugt

4 tomater

1 agurk

½ dl. olivenolie

½ dl. grøntsagsboullion

saft og reven skal af 1 økologisk citron

1 chili

1 bundt persille, alm. eller bredbladet

friske eller tørrede krydderurter (f.eks. basilikum, oregano, rosmarin, purløg, citronmelisse)

salt

peber

evt. tamari
 
Se flere opskrifter på Salater

Alle opskrifter af Fib-Spurven:






Kommentarer

Serenity
10 år siden

Lækkert! :D
Fib-Spurven
10 år siden

Tusind tak, Serenity! :D Her i huset er det blevet en af de yndlingsretter, som ofte kommer på bordet i forskellige varianter alt efter hvilke grøntsager og krydderurter, der lige er på lager. :)
Serenity
10 år siden

Hvis ikke du bruger bulgur hvilken slags korn bruger du så?
Fib-Spurven
10 år siden

Foruden bulgur bruger jeg perlespelt eller -byg. Jeg er sikker på, at det også kan blive lækkert med couscous og quinoa.
Tqooa
9 år siden

Lækkert!