
Tabbouleh
Vegansk
En grøn ret, jeg gang på gang vender tilbage til, og som kan varieres i det uendelige alt efter, hvad man har i huset, er tabbouleh. Den kan laves på korn, man kan få mange forskellige kerner, som er gode, f.eks. perlespelt eller -byg, og den kan også laves med bulgur. Eneste vigtige regel, når det gælder tabbouleh er ikke at spare på krydderurter og krydderier, korn og bulgur har brug for det modspil krydderierne giver.Korn/bulgur koges efter anvisningen på posen.
Imens renses og skives champignons, og de steges indtil al væde er fordampet.
Rens og finthak løg og evt. forårsløg.
Lav marinaden af olie, boullion, citronsaft og -skal, hvidløg, hakket chili, hakkede krydderurter og krydderier.
Når kornet/bulguren er kogt og stadig varm, hældes marinaden over og blandes i.
Champignons og løg blandes i.
Peberfrugt renses og skæres i små tern.
Tomater og agurk skæres ligeledes småt.
Når kornet/bulguren er afkølet tilsættes resten af grøntsagerne, og retten smages til med salt, peber og tamari.
Bedømmelse: 10 / 10 på 3 stemmer.
Skrevet af Fib-Spurven
1 rødløg
1 bakke champignons
evt. 2-3 forårsløg
1-2 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
4 tomater
1 agurk
½ dl. olivenolie
½ dl. grøntsagsboullion
saft og reven skal af 1 økologisk citron
1 chili
1 bundt persille, alm. eller bredbladet
friske eller tørrede krydderurter (f.eks. basilikum, oregano, rosmarin, purløg, citronmelisse)
salt
peber
evt. tamari
Skrevet af Fib-Spurven
Ingredienser:
3-400 g korn eller bulgur1 rødløg
1 bakke champignons
evt. 2-3 forårsløg
1-2 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
4 tomater
1 agurk
½ dl. olivenolie
½ dl. grøntsagsboullion
saft og reven skal af 1 økologisk citron
1 chili
1 bundt persille, alm. eller bredbladet
friske eller tørrede krydderurter (f.eks. basilikum, oregano, rosmarin, purløg, citronmelisse)
salt
peber
evt. tamari
Kommentarer
Serenity
10 år siden
10 år siden
Lækkert!

Fib-Spurven
10 år siden
10 år siden
Tusind tak, Serenity!


Serenity
10 år siden
10 år siden
Hvis ikke du bruger bulgur hvilken slags korn bruger du så?
Fib-Spurven
10 år siden
10 år siden
Foruden bulgur bruger jeg perlespelt eller -byg. Jeg er sikker på, at det også kan blive lækkert med couscous og quinoa.
Tqooa
9 år siden
9 år siden
Lækkert!