Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Nem ærtepuré med edamamebønner (vegansk eller vegetarisk proteinbombe)

Vegansk

Ærtepuré eller ærtemos om man vil, kan laves på utallige forkellige måder, er sundt og smager fandens til godt! Det kan laves i en mere børnevenlig version med færre krydderier eller i en version der får dit svælg til at skyde stikflammer (hint: chili).
Det kan spises både koldt og varmt (jeg foretrækker varmt) og man kan tilsætte alle mulige krydderier... alt efter hvad man kan lide, naturligvis. Det er super nemt at lave og kan spises alene, som 'sovs' til deller, Quorn fileter el lign. eller det kan smøres koldt på toast eller rugbrød. Man kan smøre det ind i sin burgerbolle eller komme det i en sandwich med quinoa, salat og gulerødder. Det smager altsammen vold-fucking-godt.
Synes ikke at jeg kan se en opskrift herinde, så vil lige anbefale jer andre at prøve det, hvis ikke i allerede har været der..

________________________________________
1.Tø ærterne og edamamebønnerne op

2. Kom de optøede ærter og edemamebønner i en blender sammen med de krydderier du har valgt at bruge og lidt af væden/væsken (ønskede soya- eller mælkeproduker) og blend det hele imens du tilsætter mere og mere væske alt efter hvor tykt/groft du vil have det. You do the math.

3. Kom den blendede masse i mikro-ovnen indtil den føles tilpas varm til din smag, eller stil den i køleskabet så den bliver kold og kan bruges som pålæg. (husk at omrøre en gang imellem) Edamamebønnerne (eller nogle af dem i hvert fald) kan også kommes hele i til sidst inden du sætter puréen i mikroovnen, de kan også drysses kolde over puréen til sidst.

Velbekomme!
Nemt ikke?
_________________________________________
PS. Husk for dælen da at smage på lortet hen ad vejen!)

Holdbarhed: Vil ikke anbefale at opvarme den samme portion mere end to gange for en sikkerheds skyld, men det kan sagtens stå koldt i køleskabet i en 2-4 dage. (personligt har jeg og min familie dog oftest guffet det hele inden der er gået 24 timer ;D)


Bedømmelse: 10 / 10 på 2 stemmer.

Skrevet af RainbowNoms

Ingredienser:

- Frosne ærter (gerne 2 poser så du kan gemme rester i køleren)

- Edamamebønner (1 pose)

- Salt (mængde efter behag)

- Peber (mængde efter behag)

- Knust og/eller frisk basilikum (mængde efter behag)

- Knust og/eller frisk timian (mængde efter behag)

- Mælk eller cremefraiche (her burger du bare hvad du har lyst til, om det er vegansk eller ej - det skal bare bruges til at fortynde massen)


 
Se flere opskrifter på Bønner, linser og andre bælgfrugter


Kommentarer

Urteteen
3 år siden

Smager virkelig godt, og er meget velegnet på brød. Jeg puttede herbes dé provance i som krydderi. Tak for opskriften, den er jeg sikker på at jeg vil bruge ofte :)