
Vegansk tunsalat
Vegansk
Her har jeg lavet en kikærtesalat, der minder lidt om tunsalat, og som indeholder en masse af de der sunde fedtsyrer. Det er en o-megagod og sund måde at få sit skud omega-3. Og så smager det bare dejligt.http://thomaserex.wordpress.com/2013/08/08/kikaertesalat-vegansk-tunsalat/
Start med at blende kikærterne lidt i en foodprocessor på “pulse”-knappen (5-8 tryk virker for mig), så de får en “flaget” struktur. De skal hakkes i stykker uden at blive til puré, og der må gerne være enkelte halve kikærter tilbage. Kom så de flagede kikærter i en skål. Blend løget i foodprocessoren, så det er helt finthakket (du kan også rive det), og kom det sammen med alle de øvrige ingredienser ned i skålen til kikærterne. Rør godt rundt, smag til, og lad gerne salaten hvile lidt på køl, før du serverer den.
Hvis du gerne vil have din kikærtesalat til at smage af tunsalat, så kan du bruge 1-2 tsk. Taremel, som er et algeprodukt, der kan købes i helsekostbutikker.
Bedømmelse: 8 / 10 på 8 stemmer.
Skrevet af T-rex
50 g. løg (et lille løg)
100 g. sojayoghurt uden sukker (evt. hjemmelavet efter denne opskrift)
2-3 spsk. friskpresset citronsaft
1-2 tsk havsalt
2 tsk gærflager
1 tsk. hørfrøolie
2 spsk. malede/kværnede hørfrø
friskkværnet peber
(evt. 50 g. finthakkede syltede agurker)
Evt. Taremel
Skrevet af T-rex
Ingredienser:
240 g. kikærter, udblødte og kogte (svarer til en dåse)50 g. løg (et lille løg)
100 g. sojayoghurt uden sukker (evt. hjemmelavet efter denne opskrift)
2-3 spsk. friskpresset citronsaft
1-2 tsk havsalt
2 tsk gærflager
1 tsk. hørfrøolie
2 spsk. malede/kværnede hørfrø
friskkværnet peber
(evt. 50 g. finthakkede syltede agurker)
Evt. Taremel
Kommentarer
Veganer 8000
9 år siden
9 år siden
Den er så lækker og skræmmende tæt på sådan som jeg husker tunsalat:-)
HenrietteV
9 år siden
9 år siden
Meget lækker opskrift! Jeg var så heldig at have taremel, så det puttede jeg i. Det kunne sikkert godt undlades med samme lækre resultat (tror bare det tilføjer en lidt mere speciel salt smag). Virkelig skønt med en pålægsopskrift, hvor man bruger kikærter på en ny måde og ikke bare til hummus, så denne kommer helt klart i rotation i min ugentlige "pålægsplanlægning".

I øvrigt: "flaget struktur" - godt forklaret og vigtigt at du skriver det, så man ikke bare blender løs.

GreenLing
9 år siden
9 år siden
Jeg har flere gange lavet den med lidt karry i, fordi jeg har manglet nogen af de andre "krydderi"-ingredienser. Det er også rigtig lækkert på den måde! Så er man bare nærmere i æggesalat- end tunsalatsområdet

Tqooa
9 år siden
9 år siden
Det er lækkert

marieq
9 år siden
9 år siden
gør gærflagerne en stor forskel for retten, eller kan de godt undlades?

T-rex
9 år siden
9 år siden
Gærflager er ret vigtige, synes jeg

marieq
9 år siden
9 år siden
Okay


T-rex
9 år siden
9 år siden
Det kan især bruges i vegansk ostesauce, smøreost, dressinger og i det hele taget til umami og afrunding af smag. Når først du har fået smag for det, bliver du storforbruger!

marieq
9 år siden
9 år siden
Okay

Susse
9 år siden
9 år siden
Virkelig genial opskrift!!!