Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Vegansk tunsalat

Vegansk tunsalat

Vegansk

Her har jeg lavet en kikærtesalat, der minder lidt om tunsalat, og som indeholder en masse af de der sunde fedtsyrer. Det er en o-megagod og sund måde at få sit skud omega-3. Og så smager det bare dejligt.

http://thomaserex.wordpress.com/2013/08/08/kikaertesalat-vegansk-tunsalat/

Start med at blende kikærterne lidt i en foodprocessor på “pulse”-knappen (5-8 tryk virker for mig), så de får en “flaget” struktur. De skal hakkes i stykker uden at blive til puré, og der må gerne være enkelte halve kikærter tilbage. Kom så de flagede kikærter i en skål. Blend løget i foodprocessoren, så det er helt finthakket (du kan også rive det), og kom det sammen med alle de øvrige ingredienser ned i skålen til kikærterne. Rør godt rundt, smag til, og lad gerne salaten hvile lidt på køl, før du serverer den.

Hvis du gerne vil have din kikærtesalat til at smage af tunsalat, så kan du bruge 1-2 tsk. Taremel, som er et algeprodukt, der kan købes i helsekostbutikker.



Bedømmelse: 8 / 10 på 8 stemmer.

Skrevet af T-rex

Ingredienser:

240 g. kikærter, udblødte og kogte (svarer til en dåse)
50 g. løg (et lille løg)
100 g. sojayoghurt uden sukker (evt. hjemmelavet efter denne opskrift)
2-3 spsk. friskpresset citronsaft
1-2 tsk havsalt
2 tsk gærflager
1 tsk. hørfrøolie
2 spsk. malede/kværnede hørfrø
friskkværnet peber
(evt. 50 g. finthakkede syltede agurker)

Evt. Taremel
 
Se flere opskrifter på Pålæg

Alle opskrifter af T-rex:






Kommentarer

Veganer 8000
9 år siden

Den er så lækker og skræmmende tæt på sådan som jeg husker tunsalat:-)
HenrietteV
9 år siden

Meget lækker opskrift! Jeg var så heldig at have taremel, så det puttede jeg i. Det kunne sikkert godt undlades med samme lækre resultat (tror bare det tilføjer en lidt mere speciel salt smag). Virkelig skønt med en pålægsopskrift, hvor man bruger kikærter på en ny måde og ikke bare til hummus, så denne kommer helt klart i rotation i min ugentlige "pålægsplanlægning". :)

I øvrigt: "flaget struktur" - godt forklaret og vigtigt at du skriver det, så man ikke bare blender løs. :)
GreenLing
9 år siden

Jeg har flere gange lavet den med lidt karry i, fordi jeg har manglet nogen af de andre "krydderi"-ingredienser. Det er også rigtig lækkert på den måde! Så er man bare nærmere i æggesalat- end tunsalatsområdet :)
Tqooa
9 år siden

Det er lækkert :)
marieq
9 år siden

gør gærflagerne en stor forskel for retten, eller kan de godt undlades? :)
T-rex
9 år siden

Gærflager er ret vigtige, synes jeg :) men selvfølgelig kan det laves uden.
marieq
9 år siden

Okay :) men hvad bruger man da egentlig ellers gærflager til? Har aldrig arbejdet med det :)
T-rex
9 år siden

Det kan især bruges i vegansk ostesauce, smøreost, dressinger og i det hele taget til umami og afrunding af smag. Når først du har fået smag for det, bliver du storforbruger! ;)
marieq
9 år siden

Okay :) så lander det da lige på indkøbssedlen. Tak
Susse
9 år siden

Virkelig genial opskrift!!!