Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Fyldt moskusgræskar

Fyldt moskusgræskar

Vegansk

Denne ret giver dig mulighed for at få brugt den der rest ris, der er tilbage efter gårsdagens aftensmad og stammen fra broccolien, som du måske tidligere har smidt ud. Det er der bestemt ingen grund til!

Læs mere her (inkl. forslag til tilbehør):
http://thomaserex.wordpress.com/2013/08/21/fyldt-moskusgraeskar-butternut-squash/

Halver først moskusgræskarret på langs og fjern kernerne (du kan evt. tørre og riste dem). Udhul så græskarret som vist nederst til venstre på kollagen herunder med en ske, kom indmaden i en skål (vi skal bruge det til fyldet), og bag det udhulede græskar til det er mørt. Bagetiden afhænger af græskarrets størrelse, det på billederne fik 30 min. ved 180ºC. Test, om græskarret er mørt ved at stikke i det med en gaffel.

Imens græskarret bager laver du fyldet. Hak løget, riv broccolistammen og hak evt. store stykker af græskarfyldet, så det hele er fint. På en non-stickpande sauterer du først løg og krydderier ved middel-høj varme til løget er klart. Tilsæt så græskarfyld, brocolli og de kogte ris. Skru op for varmen og tilsæt citronsaft og sojasauce lidt af gangen, mens du rører rundt af og til. Når grøntsagerne er godt møre tilsætter du bouillonpulveret, mandelmælken og gærflagerne. Riv så hvidløgsfedene i, og smag til med sellerisalt og rigeligt peber.

Fyld nu det bagte (møre) græskar. Hvis du har fyld og græskar færdigt på samme tid, kan du servere det nu, men eller kan du give det fyldte græskar ti minutter ekstra i ovnen. Pensl gerne det fyldte græskar med sojasauce og drys med peber på toppen.


Bedømmelse: 10 / 10 på 1 stemme.

Skrevet af T-rex

Ingredienser:

Til 4 personer:
1 moskusgræskar (butternut squash)
1 broccoli-stamme
1 løg
1 dl kogte, brune ris
1 tsk rosmarin
½ tsk timian
2-3 spsk citronsaft
3 spsk sojasauce
1 tsk bouillonpulver (½ terning)
1-1½ dl mandelmælk (kan evt. erstattes af anden plantemælk eller -fløde)
5 spsk gærflager
2 fed hvidløg
Sellerisalt
Peber
 
Se flere opskrifter på Hovedretter og fint mad

Alle opskrifter af T-rex: