Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Chokoladepålæg med kokos (sukker- og oliefri)

Chokoladepålæg med kokos (sukker- og oliefri)

Vegansk

Sukkerfri Nutella med kokos... mindre usundt slik til dig fra mig :D

http://thomaserex.wordpress.com/2013/09/26/chokoladepalaeg-med-kokos-sukker-og-oliefri/

Start med at riste hasselnødderne i ovnen ved 180 grader i cirka 5-8 minutter. De skal få farve og blive lidt sprøde, men de skal ikke brænde. Blend alle nødderne og kokosraspen i en foodprocessor til det bliver til smør. Nødderne bliver først til rasp, så mel, så smør. Det tager god tid, alt efter hvor stærk din foodprocessor er. Når du har fået omsat nødder og kokos til smør, kommer du det i en skål.

Blend så dadlerne (uden sten!) med enten rismælk eller kokosmælk. Rismælken vil gøre pålægget sødere og mindre fedt, mens kokosmælken giver et cremet og rigtig fedt smørepålæg. Begge dele er rigtig lækkert. Når du har blendet dadler og mælk sammen, kommer du nøddesmørret og de øvrige ingredienser i og blender det hele sammen til en tykflydende masse. Den vil blive mindre flydende, når du har haft den lidt på køl.

For en lækker variation, kan du komme revet appelsinskal i. Mums! :D

Spis smørepålægget på brød, kom en god skefuld på dine havregryn med skiver af banan, spis den på riskiks, brug den som dip til frugt eller som glasur på en kage.

Find mig på Instagram: @thomaserex


Bedømmelse: 9 / 10 på 2 stemmer.

Skrevet af T-rex

Ingredienser:

200 g. hasselnødder
5 paranødder
5 valnødder
50 g. kokosrasp
10 dadler
1 dl kokos- eller rismælk
2 spsk kakao
½ tsk vaniljepulver
lidt salt
(Revet appelsinskal af ½ appelsin – øko, det er klart)
 
Se flere opskrifter på Pålæg

Alle opskrifter af T-rex:






Kommentarer

-Stevia-
9 år siden

Kokosrasp? Er det kokosmel?
T-rex
9 år siden

Mja, det er det. Man kan bare også få noget, der er finere, som ligner mel, så jeg har altid kaldet det kokosrasp. Det giver mest mening. Men enhver slags tørret kokos vil fungere.
Nikida
8 år siden

Lækker opskrift, glæder mig til at prøve den!

Hvor lang tid tror du den kan holde sig? :)