Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Vegansk lasagne

Vegansk lasagne

Vegansk

4 personer, tager cirka 1 time og 30 minutter at lave

1
Sæt 1 liter vand over i en gryde og tilsæt boullion, røget paprika, soyasauce og HP-sauce
med lidt salt og peber. Når vandet koger, så skal soyaen koges i like 20 minutter.

2
Imens soyaen koger.
Så hak de 2 løg, Hvidløget den røde peber og basilikum fint.
Sæt en gryde med olivenolie over et blus på høj varme

3
Når olien er varm, så smid løg, røde peberer, hvidløg og svampignion i olien og steg på middel varme ind til løgene er karamelliserede.

4
når soyaen har kogt, hæld vandet fra og put olivenolie i bunden af gryden.
steg først tomatpastaen godt af i olien og tilsæt dernæst soyaen.
Put så vin i gryden henover en 3-4 omgange på høj varme. det er vigtigt at vinen koger en del ind.

5
Når rødvinen er suget godt op af soyaen (den bliver lilla-ish), så vend soyaen over i løgene og tilsæt de flåede tomater, ruccula, spinat, linser, gulerødder, basilikum, soyafløde og skru ned for varmen,
Smag til med salt og peber
Lad saucen simre.

6
Smelt margarinen i en lille gryde og tilsæt melet langsomt under piskning og lav en melbolle.
Melbollen skulle gerne kunne samles helt, så den ligner en småkagedej.
Tilsæt din plantemælk langsomt, og pisk meget - ellers kommer der klumper.
Tilsæt din plantefløde og Gær-B flagerne.
Smag til med salt og muskatnød

7
Nu skal vi så samle vores lasagne :D
gør således:
"Kød" - Bechamel - pasta, "Kød" - Bechamel - Pasta
Indtil der ikke er mere tilbage, slut af med "osten"
Stil den i en forvarmet ovn på 180 grader (200, hvis du ikke har varmluft) i
Cirka 45 minutter

8
Servering:
Med en frisk salat, et dekadent stykke focaccia brød og en mørk frugtsaft såsom hyldebær eller tranebær

pro-tips
Kan du ikke få vegansk smelteost, så dæk lasagnen med rasp og put små stykker margarine på, inden du sætter den i ovenen.
Kan man ikke få soya-kød så kan man også bruge 250g kogte udblødte rødelinser og 250g kogte udblødte kidneybønner (eller dem fra dåse)
Kan også laves vegetarisk ved ikke at bruge plantemælk/fløde/ost


Bedømmelse: 9 / 10 på 1 stemme.

Skrevet af chris

Ingredienser:

*lasagne*
500g revne gulerrødder
3 røde peberer
2 rødløg
1 stk grøntsagsboulion
3 dåser hakkede tomater
2 glas svampigion
1 pk grovpastaplader
1 lille basilikum (frisk)
1 Ds tomatpasta
1 pose vegansk ost
1 spsk Gær-B flager (kan undlades)
1 ds linser
1 flaske rødvin (billig)
1/2 hvidløg
2 spsk soya
3 spsk HP-sauce
1 tsk røget paprika

250G soya"kød" (fint)
250G finthakket spinat (1 frostpose)
100G ruccula, hakket (svarer til 1 pk)
Salt
Peber
olivenolie

*bechamel*
hvedemel
125 g margerine
1 L plantemælk
1 pk plantefløde
Salt
Muskatnød
 
Se flere opskrifter på Hovedretter og fint mad

Alle opskrifter af chris:



Grov bondesalat.




Kommentarer

Mau-Lindow
4 år siden

Det lyder vildt godt! Hvor køber du billig vegansk rødvin henne, for jeg har svært ved at finde det, og mange af de vine der er i danske butikker er ikke at finde på siden Barnivore, hvor man ellers kan tjekke om vin er vegansk eller ej :)