Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Michaels is - sukkerfri chokoladeis

Michaels is - sukkerfri chokoladeis

Vegansk

Hvis du er så heldig at have en ismaskine, så er dette opskriften for dig! Du kan også lave isen i fryseren, men du får dog ikke det samme bløde, cremede resultat. Fordi ismaskinen rører i ismassen konstant, mens det fryser, bliver isen helt glat og uden iskrystaller. Hvis du laver isen i fryseren, kan du prøve at røre i den 2-4 gange i timen for at undgå flest mulig iskrystaller.

Ismaskiner kommer i mange forskellige prisklasser, og det behøver slet ikke være nogen kæmpe investering. Min ismaskine er fra Philips og koster under 500 kr.

Hvis du bruger en ismaskine, er isen klar på 30 minutter.

Fremgangsmåde:

Start med at skrabe kornene ud af vaniljestangen, og knus dem med den flade side af bladet på en kniv. Dette gøres for at undgå, at man knaser vaniljekornene med tænderne, når man spiser isen.

Bland alle ingredienser i en skål, og blend det med en stavblender, til massen er helt fri for klumper. Smag isen til og juster efter behag. Sørg dog for ikke at tilsætte meget mere væske end de 2 dl. Hvis ismassen bliver for flydende, vil et tyndt lag af isen sætte sig fast på fryseelementet. Ismassen skal have konsistens som smeltet flødeis.

Tag først fryseelementet ud af fryseren og gør ismaskinen klar, når ismassen er lavet, og hæld så isen i maskinen, og lad den gøre resten af arbejdet.

Skal du lave isen til gæster, så blend selve ismassen på forhånd, men vent med at lave isen til en halv time, før den skal serveres. Den er nemlig allerbedst, når den lige er lavet! Men den kan også godt laves på forhånd og gemmes i fryseren. Så skal du blot tage isen op ca. 10-20 min. før servering, så den kan nå at blive blød igen.

Flere billeder her:
http://henriettevesterbak.wordpress.com/2013/10/11/michaels-is/


Bedømmelse: 10 / 10 på 4 stemmer.

Skrevet af HenrietteV

Ingredienser:

180 g banan (ca. 2 mellemstore) - almindeligt eller godt modne

70 g bløde dadler uden sten (ca. 10 stk.)

20 g usødet kakaopulver (ca. 3 spsk.) - brug en god kakao!

1 stang vanilje, kornene fra

1 dl sojafløde og 1 dl sojamælk - for en fedtfri version brug 2 dl sojamælk

2 spsk. rom - kan naturligvis udelades
 
Se flere opskrifter på Desserter, kager og slik

Alle opskrifter af HenrietteV:


Kommentarer

Remix
10 år siden

Wow det ser lækkert ud!
HenrietteV
10 år siden

Tusind tak, Remix! :)
Amy
10 år siden

Ja det billede burde da forbydes! Man blir jo svært lækkersulten! Må prøves :D
HenrietteV
10 år siden

Dejligt at høre, Amy! Tak :)
goodwomann
6 år siden

j_a_s_t_e_r_0_2_j_e_f_f_e_r_s_o_n_at_g_m_a_i_l_dot_c_0_m
Hej.
Rart at møde dig, jeg er Miss Jaster, jeg er en enkelt kvinde fra United State, jeg arbejder for US Army. Jeg ville elske at kende dig mere bedre, og det er kun, hvis du ikke har noget imod at skrive mig til min email (jaster02jefferson@gmail.com

) er en nem gå dame, der vil gøre noget for den person, jeg elsker, kan du fortælle mig noget om dig selv i din mail til mig, så jeg vil gøre det samme og venter på dit søde svar.
Jaster.