Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Michaels is - sukkerfri chokoladeis

Michaels is - sukkerfri chokoladeis

Vegansk

Hvis du er så heldig at have en ismaskine, så er dette opskriften for dig! Du kan også lave isen i fryseren, men du får dog ikke det samme bløde, cremede resultat. Fordi ismaskinen rører i ismassen konstant, mens det fryser, bliver isen helt glat og uden iskrystaller. Hvis du laver isen i fryseren, kan du prøve at røre i den 2-4 gange i timen for at undgå flest mulig iskrystaller.

Ismaskiner kommer i mange forskellige prisklasser, og det behøver slet ikke være nogen kæmpe investering. Min ismaskine er fra Philips og koster under 500 kr.

Hvis du bruger en ismaskine, er isen klar på 30 minutter.

Fremgangsmåde:

Start med at skrabe kornene ud af vaniljestangen, og knus dem med den flade side af bladet på en kniv. Dette gøres for at undgå, at man knaser vaniljekornene med tænderne, når man spiser isen.

Bland alle ingredienser i en skål, og blend det med en stavblender, til massen er helt fri for klumper. Smag isen til og juster efter behag. Sørg dog for ikke at tilsætte meget mere væske end de 2 dl. Hvis ismassen bliver for flydende, vil et tyndt lag af isen sætte sig fast på fryseelementet. Ismassen skal have konsistens som smeltet flødeis.

Tag først fryseelementet ud af fryseren og gør ismaskinen klar, når ismassen er lavet, og hæld så isen i maskinen, og lad den gøre resten af arbejdet.

Skal du lave isen til gæster, så blend selve ismassen på forhånd, men vent med at lave isen til en halv time, før den skal serveres. Den er nemlig allerbedst, når den lige er lavet! Men den kan også godt laves på forhånd og gemmes i fryseren. Så skal du blot tage isen op ca. 10-20 min. før servering, så den kan nå at blive blød igen.

Flere billeder her:
http://henriettevesterbak.wordpress.com/2013/10/11/michaels-is/


Bedømmelse: 10 / 10 på 4 stemmer.

Skrevet af HenrietteV

Ingredienser:

180 g banan (ca. 2 mellemstore) - almindeligt eller godt modne

70 g bløde dadler uden sten (ca. 10 stk.)

20 g usødet kakaopulver (ca. 3 spsk.) - brug en god kakao!

1 stang vanilje, kornene fra

1 dl sojafløde og 1 dl sojamælk - for en fedtfri version brug 2 dl sojamælk

2 spsk. rom - kan naturligvis udelades
 
Se flere opskrifter på Desserter, kager og slik

Alle opskrifter af HenrietteV:


Kommentarer

Remix
3 år siden

Wow det ser lækkert ud!
HenrietteV
3 år siden

Tusind tak, Remix! :)
Amy
3 år siden

Ja det billede burde da forbydes! Man blir jo svært lækkersulten! Må prøves :D
HenrietteV
3 år siden

Dejligt at høre, Amy! Tak :)