Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Kikærte-cookies med chokolade

Kikærte-cookies med chokolade

Vegansk

Kikærter, vanilje, peanutbutter, sirup og bagepulver køres i foodprocessoren indtil du får en god samlet masse. Hæl den hakkede chokolade i foodprocessoren og kør kun lige en enkel gang eller to-tre. Tag en ske og ælt chokoladen godt ind i dejen i foodprocessoren.


Nu er det tid til at tage en lille del dej op i hånden. Hvis dejen klister, så tag lidt vand på hænderne - det hjælper! Ælt dejen til en lille rund kugle, placer den på en bageplade med bagepapir og pres den lidt mere flad.


Du bestemmer selv om du vil have normale cookie eller mini cookies.
Jeg plejer at lave mini cookies og der får jeg normalt lavet 24 stykker.


Bag i ovnen i ca. 10-15 minutter ved 175-200 grader.
Dejen vil dog stadig være meget blød, når du tager dem ud af ovnen. De vil ikke sætte som normale cookies. De vil være bløde, men lad dem afkøle så de bliver lidt mere hårde!


Bedømmelse: 0 / 10 på 0 stemmer.

Skrevet af VeroBero

Ingredienser:

- 250 gram udblødte og kogte kikærter
- 2 tsk vaniljepulver
- 165 gram peanutbutter uden sukker (Det skal være en naturlig peanubutter med et naturlig lag olie på toppen.)
- 80 gram agavesirup
- 1 tsk bagepulver
- Salt (kun hvis det ikke er i peanutbutter)
- 80 gram mørk hakket chokolade

Egentlig kan du selv bestemme hvor meget chokolade der skal i. Hvis du gerne vil have mest kagesmag, så skal der IKKE særlig meget chokolade i. Hvis du godt kan lide cookies med massere af chokolade stykker, så skal du selvfølgelig tilføje meget chokolade.
Mine cookies blev i hvert fald fyldt med chokolade stykker!
 
Se flere opskrifter på Desserter, kager og slik


Kommentarer

MissKitty
4 år siden

De lyder rigtigt lækre :) Er kikærtesmagen meget gennemtrængende, eller er den dæmpet og helt i baggrunden? Savner nemlig smagen af en lækker cookie, som ikke indeholder mel, og disse lyder og ser bare ud til at kunne tilfredsstille den smag.