Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Kiksekage med kærlighed

Kiksekage med kærlighed

Vegansk

Lækker luksus-kiksekage og lidt om chokolade uden slave-kakao:

http://thomaserex.wordpress.com/2013/11/27/kiksekage-med-kaerlighed/

Beklæd en sandkageform med bagepapir. Et godt tip er, at krølle papiret sammen, så bliver det nemlig meget mere medgørligt, så det ikke “hopper” ud af formen igen.

Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Hæld plantefløde og flormelis i en gryde, tilsæt vaniljepulver og bring det i kog. Brug eventuelt et par dråber vand til at få det sidste fløde ud af kartonen. Hæld langsomt den varme fløde over chokoladestykkerne. Rør i skålen, mens du hælder, indtil chokolade og fløde er blevet til en skindende og tyk masse uden chokoladestykker. Tag dig godt tid til at røre det sammen med en nænsom hånd. Det er her kærligheden kommer ind. Du skal arbejde massen sammen, men du skal også lægge lidt god og kærlig energi i arbejdet – det kan man smage! ;)

Del margarinen i små stykker og rør rundt til det er helt smeltet sammen med chokolademassen.

Læg så kiksekagen sammen i din form. Først skal bunden dækkes af chokolademasse, så et lag kiks, så chokolade og så videre, til der ikke er mere. Det sidste lag skal være chokolade. Kom husholdningsfilm over eller dæk formen på anden vis, og stil den i fryseren til næste dag. Har du travlt? Nej, du har ikke, for du laver kiksekage med kærlighed! Men hvis du alligevel gerne vil have lidt hurtig kærlighed, så kan du godt skære i kiksekagen efter en time eller to. Den er dog bedst, synes jeg, når den er helt frossen og iskold!

Mmm, god appetit, og husk, at du kan finde mig på Instagram: thomaserex


Bedømmelse: 10 / 10 på 3 stemmer.

Skrevet af T-rex

Ingredienser:

(til en sandkageform på 24 cm/1 liter)

300 g. mørk (fairtrade) chokolade uden mælk*

3 dl. soja-, ris- eller havrefløde

100 g. flormelis

1 tsk vaniljepulver

100 g. plantemargarine uden mælk**

1 pk. firkantede vanillekiks uden mælk (ca. 30 stk.) eller Mariekiks

*Jeg bruger 200 g. mild chokolade og 100 g. mere bitter chokolade. Jeg vil anbefale, at du bruger chokoladetyper, der er milde/ikke så bitre, og så evt. (som jeg gør her) supplerer med lidt bitter chokolade. Hvis du kun bruger bitter
chokolade, vil din kiksekage blive meget svær at spise mere end et halvt stykke af – og du vil gerne have mere! ;)

**Hvis du ikke er fan af plantemargarine, kan du forsøge dig med palmin eller kokosolie. I helsekostbutikkerne kan du finde kokosolie uden smag, hvis din kiksekage ikke skal smage af kokos.
 
Se flere opskrifter på Desserter, kager og slik

Alle opskrifter af T-rex:






Kommentarer

Serenity
9 år siden

Den ser lækker ud :D
HenrietteV
9 år siden

Oh My God, den er lækker! Mmm, havde fornøjelsen af at smage den i dag til et MmM-arrangement. Kan stærkt anbefales!
MissKitty
9 år siden

Den skal helt klart prøves af, når lysten til nostalgisk rejse byder sig :) Ah, kiksekage er bare barndomsminders uden lige for mig. Mums :)
ddq91
9 år siden

den er bare god :)
EmilWS
9 år siden

Det ser lidt "grisset" ud! Må jeg prøve at lave en dag. Tak for opskriften :)
AkupunkturAnni
8 år siden

Lyder som en rigtig mormor kage.. Jeg er MORMOR og vil elske at lave denne kage :)