Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Faux flæskesteg med sprøde(!) flæskesvær

Faux flæskesteg med sprøde(!) flæskesvær

Vegansk


Jeg fik en idé til sprøde flæskesvær og det blev rigtig godt =)

Jeg tog udgangspunkt i en engelsk opskrift, derfor er målene lidt skæve.

Det er flæskesværene der er grunden til denne opskrift, stegen er bare vejledende, man kan erstatte den med sin favorit steg.

Fremgangsmåde:

Stegen:

1: Skyl linserne og kom dem i en gryde med vandet og bouillionterningen. Kog i 20-30 min. indtil helt møre. Mos dem med en kartoffelmoser.

2: Kom champignonerne på en tør pande og steg dem ved middel-høj varme indtil det meste af væden er fordampet og de er brunlige.

3: Når champignonerne er brunede så kom lidt olivenolie på panden og sauter løg, hvidløg og chili i nogle minutter indtil løgene er gyldne.

4: Kom de moste linser i en skål. tilføj champignon, løg-hvidløg-chili, risene, BBQ saucen og krydderierne - kort sagt alle ingredienserne.

5: Rør det godt sammen med en ske, smag til med krydderierne, og pres det blidt ned i en form smurt med lidt olie. Spred evt. lidt mere BBQ sauce ud over toppen.

6: Bag i en ovn v. 175 gr. i 60-70 min.

Sværene:

7: Dæk rispapirene med koldt vand (dette kan gøres ved at fylde vand i en stor pande og lægge det deri) indtil den hårde/seje konsistens er væk og det er helt blødt og medgørligt. Spred det ud på et skærebræt og drys salt ud over.

8: Rul det sammen og del i to "flæskesvær". Dybsteg dem i olie indtil gyldne (5-10 min.) Vær opmærksom på at når de steger så har de tendens til t klistre sammen, dette kan man bruge til sin fordel og lave en bred række så det minder endnu mere om flæskesvær, eller man kan holde dem adskilt med en gaffel.

9: Tag ud af olien og dryp af på et stykke fedtsugende papir.

Servering:

10: Tag stegen ud af ovnen og lad den stå og køle lidt af. (5-10 min)

11: Vend den på et skærebræt og skær den i skiver (den falder sandsynligvis fra hinanden, heldigvis påvirker dette ikke smagen =)

12: læg et par "svær" ved og server med brun sovs og kartofler.

13: Velbekom!


For billeder og flere opskrifter se min blog: http://thorsopskrifter.blogspot.dk


Bedømmelse: 0 / 10 på 0 stemmer.

Skrevet af ThorIN

Ingredienser:

(6-8 personer)
steg:
1,8 dl grønne linser
4,2 dl vand
1 grøntsagsbouillion

200 g champignon - hakket
1 løg - hakket
2 fed hvidløg - finthakket
2 spsk. oliven olie
1 lille grøn chili

2,5 dl kogte ris (jeg brugte Jasmin ris)
0,6 dl BBQ sauce

½ tsk. salt
1 tsk .peber
1 spsk. frisk timian
Masser af muskatnød

svær:
8 plader rispapir
Salt
Olie til dybstegning
 
Se flere opskrifter på Postejer og andre ovnretter

Alle opskrifter af ThorIN:






Kommentarer

KC
6 år siden

Det skal prøves! :D