Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Verdens. Bedste. Brownies.

Verdens. Bedste. Brownies.

Vegansk

Haps! :D

http://thomaserex.wordpress.com/2013/12/19/verdens-bedste-brownies/

Det er sådan set meget enkelt: Bland tørt, smelt smør, bland vådt, blande vådt og tørt, tilføj hakkede nødder og chokolade, bag. Hvis du kender rytmen, så går du bare i gang med at lege. Hvis ikke du er så hjemmevant i bageafdelingen af køkkenet, kommer den længere forklaring her.

Start med at blande HUSK med vand i en lille skål eller et glas, og sæt det så til side. Blend så mandlerne til mel, og bland mandelmel, hvedemel, kakao, natron og salt i en stor skål. Smelt så det veganske smør i en gryde (det må endelig ikke brune eller boble, det skal bare smeltes) og tilføj HUSK, mandelmælk, rørsukker, farin, vaniljepulver og 130 g. hakket chokolade (og evt. whisky). Rør det sammen til en ensartet chokoladesauce. Bland så vådt og tørt, og tilføj hakkede nødder og de sidste 70 g. chokolade. Dejen bliver skinnende og ret fast. Kom endelig ikke mere væske i, fordi du tror den er for tør!

Bred dejen ud i et jævnt og glat lag i din form. Du kan evt. gøre den helt fin og glat ved at rulle på den med en bagerulle med et stykke bagepapir imellem. Bag ved 180 grader i 30-35 minutter. Lad din brownie-kage køle HELT ned, før du løfter den op ad formen og begynder at skære i den. Det tager i hvert fald en time. Jeg har begået fejlen at skære for tidligt, og man fortryder det inderligt, fordi kagen simpelthen går i stykker. Den har først det helt rigtige bid og den rigtige konsistens, når den har fået lov at stå og køle ned. Så vær tålmodig, min ven!

*For at få en mildere brownie kan du nøjes med at bruge 100 g. smeltet chokolade og udelade chokoladestykkerne.


Bedømmelse: 8 / 10 på 5 stemmer.

Skrevet af T-rex

Ingredienser:

Til et ovnfast fad på ca. 30 cm x 15 cm eller lignende (ca. 24 stykker):

175 g. mandelmel (blend mandler til mel i en foodprocessor)

150 g. hvedemel (kan evt. erstattes af en glutenfri melblanding)

50 g. kakao

½ tsk. natron

½ tsk. salt

100 g. vegansk smør
(plantemargarine uden mælk)

1 måleske HUSK (eller 1½ spsk. knuste hørfrø) rørt ud i 3 spsk vand

½ dl mandelmælk

evt. 2 spsk whisky (voksentid, ja tak!)

2 dl (170 g.) rørsukker

½ dl (30 g.) brun farin

1 tsk. vaniljepulver (eller kornene af en stang vanilje)

200 g. (130 g. + 70 g.)* mørk chokolade uden mælk

50 g. grofthakkede pekannødder (eller hasselnødder)
 
Se flere opskrifter på Desserter, kager og slik

Alle opskrifter af T-rex:


Kommentarer

IsaBissa
10 år siden

Det er så mums! Min kæreste bagte dem her, som hans første kage nogensinde, dog uden whisky i, og de er forrygende. Tak :D
T-rex
10 år siden

Skønt! Og fedt, at det var hans første nogensinde :D
goodwomann
6 år siden

j_a_s_t_e_r_0_2_j_e_f_f_e_r_s_o_n_at_g_m_a_i_l_dot_c_0_m
Hej.
Rart at møde dig, jeg er Miss Jaster, jeg er en enkelt kvinde fra United State, jeg arbejder for US Army. Jeg ville elske at kende dig mere bedre, og det er kun, hvis du ikke har noget imod at skrive mig til min email (jaster02jefferson@gmail.com

) er en nem gå dame, der vil gøre noget for den person, jeg elsker, kan du fortælle mig noget om dig selv i din mail til mig, så jeg vil gøre det samme og venter på dit søde svar.
Jaster.