Sprøde nøddesmåkager
Vegansk
Tænd ovnen på 170°.Start med at hakke nødder og dadler sammen på et skærebræt.
Put det derefter i en skål, og tilsæt agavesirup, marmelade og peanutbutter.
Rør det godt sammen, og blend det grundigt med en stavblender, til massen er blød og nogenlunde ensartet. Rør kanel, speltmel, bagepulver og havregryn i, og bland det godt sammen. Det kræver lidt håndkraft, da massen er ret sej.
Læg bagepapir på en bageplade, og form små, runde småkager, ca. 20 stk., som lægges på bagepapiret. Tryk dem let flade, og bag dem i ca. 8-9 min. men hold øje med dem undervejs, især de sidste par minutter.
Som det ses på billedet, har jeg også lavet en kakaovariant. Det gjorde jeg ved at tage halvdelen af småkagedejen (ca. 300 g) og blande med 10 g kakaopulver. Jeg synes dog, at opskriften fungerer bedst uden kakao.
http://henriettevesterbak.wordpress.com/2013/12/01/sprode-noddesmakager/
Bedømmelse: 0 / 10 på 0 stemmer.
Skrevet af HenrietteV
75 g mandler
90 g dadler uden sten
90 g agavesirup
100 g sukkerfri abrikosmarmelade (eller anden variant)
50 g peanutbutter
1½-2 tsk. stødt kanel (eller dit yndlingsjulekrydderi)
60 g sigtet speltmel
2 tsk. bagepulver
60 g havregryn
Skrevet af HenrietteV
Ingredienser:
75 g pekannøddekerner (eller paranødder)75 g mandler
90 g dadler uden sten
90 g agavesirup
100 g sukkerfri abrikosmarmelade (eller anden variant)
50 g peanutbutter
1½-2 tsk. stødt kanel (eller dit yndlingsjulekrydderi)
60 g sigtet speltmel
2 tsk. bagepulver
60 g havregryn