Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Veganske Linsefrikadeller (Ej der er da kød i ik?)

Vegansk

Linserne blødes ud og koges i 20 min (udblødning ikke stregt nødvendigt lige med grønne linser - men eller skal de nok koges længere) VIGTIGT: de skal endelig ikke splatte helt ud! sammen med suppeterning, hvidløg og krydderier efter smag - linser smager ikke af så meget selv - smag på dem når de er kogte og tilsæt "farsen" det der evt mangler. Put evt kun de 2 fed i når du koger og så put det sidste i når du samler "farsen". Lad en anelse mere væske blive tilbage hvis du bruger NoEgg

Champignon og løg skæres i tern på ca 1 cm3 - ikke for store så går frikadellerne i stykker - men heller ikke for små for så ryger den gode konsistens... de kan godt puttes i rå hvis man er meget tålmodig anlagt når der skal steges - jeg plejer lige at svitse dem lidt til løgene begynder at blive blanke før jeg putter dem, i så skal dellerne ikke stege så længe.

Derefter puttes de i linserne sammen med hørfrøslim/NoEgg og lidt af det valgte mel til de hænger sammen når de bliver stegt - de skal endelig ikke blive for faste og tunge.

Smid dem på panden med en spiseske og vend dem et par gange - hvis der er styr på varmen så de ikke brænder på kan de godt blive gyldne og lidt sprøde

Opskriften kan sagtens ganges op - de kan både fryses og bruges til pålæg - holder sig pænt længe på køl


(De har fået kødspisere til at påstå jeg løj når jeg sagde der ikke var kød i ;-) )


Bedømmelse: 0 / 10 på 0 stemmer.

Skrevet af Sol X

Ingredienser:

250g linser

250g champignon

2 små eller et stort løg

2-3 fed hvidløg (kan undlades)

4-5 spsk Hørføslim eller 4 toppede tsk No Egg

lidt mel - kan sagtens være fx fuldkorns rismel eller kikærtemel hvis de også skal være glutenfri

vegansk suppeterning og krydderier efter smag

evt. Olie til stegning kan god tørsteges på en god pande eller lave i ovn - konsistensen bliver lidt anderledes i ovnen,
 
Se flere opskrifter på Frikadeller