Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Glutenfrit brød til bagemaskine eller i brødform

Vegansk

Bagemaskine: put vand, tørgær, fiberhusk,olie og evt. svesker ( kan udelades men også erstattes med rosiner, dadler, figner ). i Bunden. Mal solsikkekerner, hørfrø og sesamfrø i kaffemøllen eller i en superblender.
Bland det med de øvrige melting og put det i bagemaskinen. Bages på programmet for rugbrød/grovbrød med 1 times bagetid.

Brødform i ovn: Rør gær ud i lunket vand. Tilsæt FiberHusk og pisk til det gelerer. Kom olie og evt. svesker i. Kør solsikkekerner, hørfrø og sesamfrø i kaffemøllen eller i en kraftig blender. De malede kerner blandes med de øvrige tørre dele som røres i gelemassen.

Kommes i form og efterhæver i ca. 30 min. Sættes i kold ovn og bages i 60 min ved 200 grader. Hvis du vil have mørk og sprød skorpe så pensl overfladen med kaffe inden du stiller brøddet i ovnen.


Bedømmelse: 0 / 10 på 0 stemmer.

Skrevet af Bodil

Ingredienser:

66 g hirseflager
66 g boghvedeflager
66 g solsikkekerner
33 g hørfrø
33 g sesamfrø
20 g fiber Husk
66 g boghvedemel
66 g rismel
66 g maje mel
40 g svesker -kan udelades
4,5 dl vand
2 spsk olie
evt.lidt finthakket fennikelfrø
1/2 pakke tørgær eller 1/2 vådgær.

 
Se flere opskrifter på Brød