Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Harrirah suppe - Den varmeste følelse!

Harrirah suppe - Den varmeste følelse!

Vegansk

Denne suppe er varm på mere end en måde!

Grønne linser
kikærter
gulerødder
løg
hvidløg
kartofler
evt. (blad)selleri
2 chilier
olie
tomat på dåse
tomatpure
Krydderiblanding (på slum):
1/2 tsk kanel
1/2 tsk kardemomme
knivspids nellike
1 tsk cayenne
2 tsk spidskommen

Vigtigst for denne opskrift er krydderiblandingen og de gode linser/kikærter (eller bønner hvis man hellere vil have det) + at bruge sine yndlings grønsager (gerne dem fra egen have). Jeg går gerne efter årstidens lokale grønt. Prøv evt. at spæde op med god og skøn spinat eller kål.

Lav en suppe på slum (det gør jeg altid og har derfor ingen præcise mål på ingredienserne) og opdag selv hvilke krydderi-forhold du kan lide. Jeg bruger ofte den dobbelte mænge krydderier.

Svits linser, løg og hvidløg i olie og krydderierne. Herefter er det så nemt som det kan være. Alt grønt kommes i gryden (chilierne flækkes på langs et par gange) og får lige et par minutter i krydderierne. Herefter først pure, siden lidt vand og til sidst tomat plus en smule salt og peber. Evt lidt fond/bouillon, hvis man har sådan noget stående. kog i ca 20-25 min. alt efter størrelserne og friskheden på dit grønt. kikærterne (plus lidt vand derfra, hvis de er på dåse) får de sidste 10 minutter. For ikke veganer kan anbefales en god klat økologisk creme fraiche 38% og et drys kanel.

Fremtidens eksperimenter med denne suppe bliver mandler, lam, masser af koriander eller måske nogle søde dadler eller abrikoser... blot et par idéer.

-Glæd jer til, varmen breder sig indefra. Bedst om vinteren men skulle være sund på en varm dag også. Meld gerne tilbage hvis I har gode idéer... Pøj pøj!


Bedømmelse: 8 / 10 på 1 stemme.

Skrevet af sixixix

Ingredienser:

 
Se flere opskrifter på Supper