Spicy bønnebøffer
Vegansk
Disse bønnebøffer er de første jeg prøvede som veganer, og jeg har lavet dem utallige gange siden. De er bare SÅ gode, nemme at få til at hænge sammen og en god basisopskrift, som let kan varieres med andre krydderier og bønnesorter. Denne opskrift giver 8 store og saftige bøffer :-PVarm 2 spsk olivenolie op i en pande og steg løgene til de er gyldenbrune. Tilsæt hvidløg, krydderier og den revne gulerod og steg lidt endnu. Tag panden af varmen og hæld massen over i en skål. Tilsæt tomatpure, sojasauce og sennep og miks godt. Kom nu kidneybønnerne i og mos dem godt i blandingen (du kan også mose bønnerne let med en gaffel, før du tilsætter dem - eller blend farsen groft med en stavblender). Tilsæt havregryn indtil farsen har en ønsket konsistent - fast, men ikke for tør.
Hæld massen ud på bordet og form en klump, hvorefter du inddeler den i 8 lige store dele. Form bøfferne i ønsket størrelse, og steg på panden i lidt olivenolie. Bøfferne kan alternativt bages i ovnen og vendes undervejs - jeg vil skyde på at de skal have 10 min. på hver side.
Enjoy...
Bedømmelse: 9 / 10 på 8 stemmer.
Skrevet af rebobopoo
1 medium-stort løg, finthakket
4 fed hvidløg, presset
1 medium fintrevet gulerod
1½ tsk stødt spidskommen
1½-2 tsk sød paprika
½ tsk cayennepeber eller stødt chili
1 stor spsk tomatpure
2 spsk sojasauce
1½ tsk Dijon sennep
1 dåse røde kidneybønner, drænet
Ca. 3 dl havregryn
Skrevet af rebobopoo
Ingredienser:
2 x 2 spsk olivenolie1 medium-stort løg, finthakket
4 fed hvidløg, presset
1 medium fintrevet gulerod
1½ tsk stødt spidskommen
1½-2 tsk sød paprika
½ tsk cayennepeber eller stødt chili
1 stor spsk tomatpure
2 spsk sojasauce
1½ tsk Dijon sennep
1 dåse røde kidneybønner, drænet
Ca. 3 dl havregryn
Kommentarer
Tqooa
9 år siden
9 år siden
De go'e
Normadinden iris
9 år siden
9 år siden
Må absolut omgående afprøves ;-)
Bellacci
9 år siden
9 år siden
Rebecca er en haj i køkkenet
AkupunkturAnni
9 år siden
9 år siden
Kan ikke bliver bedre :-*
Christina Ross
8 år siden
8 år siden
Jeg er fuldstændig pjattet med disse bøffer. Har efterhånden lavet dem nogle gange