Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Kilroygryde

Vegansk

Det er dybest set en sammenkogt curry.
Man kan sådan set bonge næsten, hvad man har lyst til i den, men der SKAL være løg/porrer og meget gerne svampe, kål og bælgfrugter i.
Derudover kan man f.eks bruge peberfrugter, gulerødder, kartofler, kogt korn (f.eks. perlebyg) og broccolli. Kun fantasien og smagsløgene sætter grænsen ;)
Start med at riste løg/porrer/peberfrugter af i lidt olie, tilsæt vand/plantemælk samt resten af de skønne greenies og også nogle flåede tomater/tomatpure/ajvar/mosede tomater.
Og her kommer så kodeordet : VOLDSOMME mængder krydderier, jeg bruger typisk spidskommen/tandoori/madras karry/oregano/kaffe/kokos/kanel/koriander/røget paprika/gurkemeje/ras-el-hanout/chilli/whatever:
Småkoger til det hele er mørt og smages til med krydderier/salt/peber og en skwiis citronsaft. Også gerne et ordentlig bløb plantefløde ;).
Voila !!!


Bedømmelse: 5 / 10 på 2 stemmer.

Skrevet af Kilroy Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.

Ingredienser:

 
Se flere opskrifter på Gryde- og wokretter


Kommentarer

Henriette-K
4 år siden

Smagte super :) Jeg lavede den af: 2 porrer, en lille blomkål, 2 små løg, 2 store gulerødder, 1/4 hokaido græskar og 10 små kartofler. ½ flaske mosede tomater og en dåse kokosmælk. krydderier: spidskommen, paprika, karry, garam masala, koriander, harissa. Jeg puttede også en portion kogte ris i, som jeg havde til overs. Det smagte fantastisk !
Henriette-K
4 år siden

Nårh ja, der kom også en håndfuld hjemmedyrkede grønne bønner i :D
Kilroy
4 år siden

Ejjj hvor glædeligt, at du kunne bruge den til noget og kunne lide den :)
Jeg har lavet den utallige gange, og den var også mit bidrag til MadmedMedfølelse`s buffet til sommerfesten i lørdags :D