Rødbede bøffer med valnødder og karry
Vegansk
Disse bøffer blev lavet på slump, så jeg har forsøgt at gengive nogenlunde mål for ingredienserne.1. Brug en gaffel til at mose kidneybønnerne.
2. Tilsæt resten af ingredienser i den nævnte rækkefølge til venstre.
3. Tilsæt havregryn indtil farsen er tilpas fast, men ikke for tør.
4. Vend dejen ud på bordet og form en lagkage. Skær 'lagkagen' ud i 8 lige store dele, og form stykkerne i flade bøffer.
5. Varm rigeligt med olivenolie op i en pande og steg bøfferne på hver side, indtil de danner en fin skorpe.
5. Buon appetito
Bedømmelse: 0 / 10 på 0 stemmer.
Skrevet af rebobopoo
1 dåse kidneybønner, drænet for vand (jeg brugte dog kun ½ dåse, men så skal der blot spædes op med ekstra havregryn)
1 stor rødbede, fintrevet
1 mellemstor gulerod, fintrevet
3 fed hvidløg, pressede
Ca. 100-150 g valnødder, finthakket
3 spsk knuste hørfrø (alternativt kan hele hørfrø bruges, eller udelades helt)
1 stor spsk karry
2 spsk plantemælk eller fløde
Havregryn
Salt/peber
Evt. sojasovs
Olivenolie til stegning
Skrevet af rebobopoo
Ingredienser:
Opskrift til 8 bøffer:1 dåse kidneybønner, drænet for vand (jeg brugte dog kun ½ dåse, men så skal der blot spædes op med ekstra havregryn)
1 stor rødbede, fintrevet
1 mellemstor gulerod, fintrevet
3 fed hvidløg, pressede
Ca. 100-150 g valnødder, finthakket
3 spsk knuste hørfrø (alternativt kan hele hørfrø bruges, eller udelades helt)
1 stor spsk karry
2 spsk plantemælk eller fløde
Havregryn
Salt/peber
Evt. sojasovs
Olivenolie til stegning