Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Cashew-smøreost med chili og basilikum

Cashew-smøreost med chili og basilikum

Vegansk

HUSK: Cashewnødderne skal udblødes natten over eller minimum 5 timer. Herefter hældes vandet fra.

Hæld alle ingredienserne i en blender og tilsæt ekstra vand efter behov.


Bedømmelse: 9 / 10 på 2 stemmer.

Skrevet af rebobopoo

Ingredienser:

150 g rå usaltede cashewnødder, udblødt i vand natten over
½ dl gærflager (evt. mere, hvis du ønsker den skal være mere "ostet")
½ citron, saft deraf (evt. lidt mindre!)
1 tsk Dijon sennep
1 spsk æble(cider)eddike eller anden form for eddike
2 fed hvidløg
1 lille bundt frisk basilikum
1 tsk tørrede chiliflager
Evt. 1 tsk tahin
Salt og peber
 
Se flere opskrifter på Pålæg

Alle opskrifter af rebobopoo:






Kommentarer

EmilWS
4 år siden

Tak for opskriften! - Den ser jeg frem til at prøve at lave når jeg får købt cashew nødder.
Har du selv fundet på den?

Man kan vel ligeså godt bruge saltede, hvis man alligevel krydrer med salt og pepper ? :)
rebobopoo
4 år siden

Emil > Jeg har improviseret ud fra en masse lignende opskrifter, så det kan man måske ikke helt sige, at jeg har. Regner dog med, at det er en opskrift jeg vil arbejde videre på og "gøre til min egen" :D

Det kan du vel godt, jeg tænker bare, at de rå giver en "renere" smag. Men prøv, og sig endelig til hvis det funker!
AkupunkturAnni
4 år siden

Dejlig opskrift... nu skal jeg altså til Tyskland for at hente nødder... Har kun en pose cashew nødder tilbage... Glæder mig til at afprøve, og jeg tror helt bestemt, at du vil få 10 chiler af mig :-*
AkupunkturAnni
4 år siden

Dejlig opskrift... nu skal jeg altså til Tyskland for at hente nødder... Har kun en pose cashew nødder tilbage... Glæder mig til at afprøve, og jeg tror helt bestemt, at du vil få 10 chiler af mig :-*