Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Lækre Veganer Fastelavnsboller

Lækre Veganer Fastelavnsboller

Vegansk

(Inspireret af https://miasommer.wordpress.com/2012/02/19/fastelavnsboller/)
Sååååå lækre fastelavnsboller, nemme at lave! :D


Fremgangsmåde:
Opløs gæren i mandelmælken, tilsæt derefter sukker, vaniljesukker og salt. Tilsæt Becel og melet lidt efter lidt, og ælt dejen godt. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter.
Når dejen har hævet, skal den æltes igennem og formes til boller. Del dejen i cirka 20 lige store kugler, og rul hver enkelt kugle ud, så den ligner en lille pandekage. Placer most banan og en lille brik chokolade i midten og "luk" så bollen.
Lad bollerne efterhæve i 20 minutter tildækket et lunt sted.
Bollerne bages ved 200 grader almindelig ovn i cirka 15 minutter, til de er let gyldne.
Når bollerne er afkølede, smøres de med glasur og pyntes.

Inspireret af https://miasommer.wordpress.com/2012/02/19/fastelavnsboller/



Bedømmelse: 9 / 10 på 1 stemme.

Skrevet af Mikline Dyveke

Ingredienser:

Dejen til cirka 20 boller:
500-600 g hvedemel
250 ml økologisk mandelmælk, “fingervarmt”
50 g gær
100 g flydende Becel
50 g kokossukker (eller sukker)
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. salt

Fyld:
- Most banan blandet med kokosdrys/flager eller most banan med mørk fairtrade chokolade.
* Brug evt. kagecreme fra Dr. Oetker eller Maizena, eller Marcipan/Nougat

GLASUR:
- Flormelis
- Vand
- Citron saft
GLASUR:
- Flormelis
- Vand
- Citron saft
Glasur:
flormelis
vand
drys

* Brug evt. kagecreme fra Dr. Oetker eller Maizena.
 
Se flere opskrifter på Desserter, kager og slik

Alle opskrifter af Mikline Dyveke: