
Banankage - simpel, lækker og værd at gentage
Vegansk
Der er flere måder at gøre lave bananerne til en mos, men jeg bruger enten en blender eller stavblender.Når bananerne er lavet til mos lægges natron og bagepulver i en let spredt bunke ovenpå - så tilføres syren bunken, som så reagerer.
Nu tilsættes mel, sukker og chokolade.
Hvis dejen bliver grynet, så er der for meget mel i - tilsæt en halv eller hel most banan af gangen afhængigt af størrelsen på bananen (mos eventuelt i skålen), til du opnår en cremet konsistens.
Herefter smides dejen midt i forvarmet ovn på 180 grader celsius varmluft i omkring 20 - 30 minutter.
20 minutter hvis man ønsker en kage med en masse snask i, 30 minutter hvis man ønsker en fast kage. Dertil, ønsker man snask i kagen, så er en ske uundværlig!
Laver man en dobbeltopskrift er det omkring 30-40 minutter, afhængigt af hvilken konsistens man ønsker.
Ps. kagen på billedet blev lavet af mindst to kilogram bananer, så følger du opskrifter, skal du ikke regne med samme størrelsesmæssige resultat

----------------------------
Vil du hellere prøve en sund variant af kagen, så prøv 'sund banankage' http://vegetarkontakt.dk/?opskrift-sund-banankage=1856
Bedømmelse: 8 / 10 på 1 stemme.
Skrevet af Kappa
4 store bananer
1,5 dl sukker
1 tsk. natron
0,5 tsk bagepulver
4dl hvedemel
lidt syre (æble, citron, appelsin...)
Dobbelt opskrift (den laver jeg næsten altid):
8 store bananer
3 dl. sukker
2 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
dobbelt mængde lidt syre
Skrevet af Kappa

Ingredienser:
Enkelt opskrift:4 store bananer
1,5 dl sukker
1 tsk. natron
0,5 tsk bagepulver
4dl hvedemel
lidt syre (æble, citron, appelsin...)
Dobbelt opskrift (den laver jeg næsten altid):
8 store bananer
3 dl. sukker
2 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
dobbelt mængde lidt syre
