Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
nacho/pizza ost

nacho/pizza ost

Vegansk

Kikærtemel:
Afhængigt af mængde tages mængde vædede kikærter herefter. Jeg har brugt ca. 1/2 dåse til denne opskrift.

Hæld væden fra. Kom så den ønskede mængde kikærter i et RENT viskestykke. Nu vrider du viskestykket, til du ikke synes, at du kan få mere væde ud af kikærterne. De nu lidt mosede kikærter puttes i blender eller minihakker, hvor de skal have 10-15 sekunder.

-----------------------------------------------------------------------------------
Osten:

Alle ingridienserne smides i en blender/minihakker eller lignende.

Når du har fået blandet alle ingredienserne godt, kommes blandingen på en pande ved jævn varme.

Det er vigtigt at du holder øje med blandingen, for den tager hurtigt form!


Blandingen bliver hurtigt tykkere, og når den begynder at blive synligt tykkere, er det vigtigt, at du rører rundt i den ofte - ikke nødvendigvis konstant, men ofte.

Når blandingen opnår en mere fast end flydende konsistens, skal du røre rundt i den konstant en 2-3 minutter.

Herefter fordeler du blandingen på en olieret bradepande i et tyndt lag og lader den køle en times tid - eller du kan også smide det direkte på, hvadend du skal bruge det til.

-------------
Beklager jeg ikke fik taget et billede af den hærdede ost - det vil jeg gøre, næste gang jeg laver osten :)


Bedømmelse: 0 / 10 på 0 stemmer.

Skrevet af Kappa Denne bruger har i år '14 doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.

Ingredienser:

1/2 kop kikærtemel (opskrift følger)
1 fed hvidløg
2-4 spiseske basilikum/oregano
1 medium tomat
omkring 25g gærflager
1/2 kop vand
1/2 spiseske eddike (hvid eller æblecider)
lidt olie

Eventuelt 1/2 spiseske løgpulver og sennepspulver


Du kan tilføje andre krydderier efter smag og hvad osten skal bruges til
 
Se flere opskrifter på Andet