Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
sammenkogt forårs svampe løg ret

sammenkogt forårs svampe løg ret

Vegansk

Dette ret mangler et godt navn der virkelig udtrykker hvor godt det smager, så kom gerne med forslag!

~ kog linserne i 2½ dl vand i 20 minutter og sæt til side
~ skræl kartoflerne skær dem i tern. Kog dem til de er møre og sæt dem til side

~ mens du tilbereder resten, tilbered noget brunris som angivet på pakken

~ skær løgene i små tern, svampene i halv og skiver, forårsløg i så ring og tag enderne af de grønne bønner og skær dem i halv.

~ varm olien op i gryden og steg løgene gyldne, tilsæt forårsløg og svampene ogsteg dem med indtil de er møre.
~ tilsæt til sidst grønne bønner, spidskommen, koriander, timian og oregano og steg dem med endnu 5 minutter
~ tilsæt nu de kogte kartofler og grønne linser fra tidligere og bland det hele godt sammen
~ det er nu tid til at tilsætte væsken, start med de hakkede tomater og rør det godt rundt, derefter tilsæt vand og tamari og lad det simre i 10 minutter

serveres med brun ris


* det kan serveres med en gluten fri pasta eller hvad man ellers har lyst til
* man kan altid tilføje andre svampe eller grøntsager
* alle typer liner kan bruges og de kan også undlades, de bruges her som protein kilde, i stedet kunne man bruge kikærter eller tofu
* retten kan også spises koldt dagen efter. Man kan eventuelt tilføje lidt salat blade og spise et styk speltbrød fra natur bageren til.


Bedømmelse: 0 / 10 på 0 stemmer.

Skrevet af pieces

Ingredienser:

1dl delikatesselinser herkkulinssi
(grønne linser)
4 små kartofler

1 løg
3 forårsløg
250 gram portobello svampe
250 gram grønne bønner

½ spiseske spidskommen
½ spiseske koriander
1 spiseske timian
1 spiseske oregano

2 dl hakkede tomater
1 ~ 2 dl vand
45 ml tamari soya (3spk)

Brun ris
 
Se flere opskrifter på Hovedretter og fint mad