Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Sund banankage

Vegansk

OBS. den sunde variant smager ikke så sødt som den traditionelle (http://vegetarkontakt.dk/?opskrift-banankage-simpel-laekker-og-vaerd-at-gentage=1830), men den er til gengæld meget sundere

--------------------------------------------------------------------
Noter:

Tænd ovnen på 180 grader celsius varmluft. Bruger du en kombiovn er det lidt med forskel på temperatur og tid - prøv muligvis med forskel et par gange om nødvendigt.

For at sikre en, så vidt muligt, fuldstændig blanding, kan bagepulver, natron og syre med fordel blandes i bunden af en relativt stor skål først, så det kan få lov at reagere.

En lille note: Bruger du citronsyre, så vær meget forsiktig med mængden, for netop for store mængder (og det er ikke specielt meget) kan smages, når kagen er færdig.

--------------------------------------------------------------------
Fremgangsmåde:

put natron og bagpulver i bunden af en skål og tilføj så syre eller vand.

Blend eller mos bananerne i en skål, knæk chokoladen og bland det i skålen.

Tilføj nu langsomt mel og omrør indtil dejen er lidt tyk, men stadig med en cremet konsistens.
Bliver dejen grynet, så skal der tilsættes enten flere bananer eller muligvis en del vand.

Dejen overføres nu til et ovnfast fad og placeres midt i ovnen.

Den skal bage omkring 20-30 minutter - hvis det er første gang, så hold hellere øje med den, når de 20 minutter er gået - prøv eventuelt at stikke en gaffel i.
Hvis du vil have en kage, der ikke helt har sat sig, så stop ved omkring 20 minutter - her vil jeg stærkt anbefale noget bestik til at spise den med. Efter en halv time bør kagen være til at spise med hænderne.


Bedømmelse: 0 / 10 på 0 stemmer.

Skrevet af Kappa Denne bruger har i år '14 doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.

Ingredienser:

4 store bananer
1 plade chokolade
1 tsk. natron
0,5 tsk bagepulver
omkring 3-3,5 dl hvedemel
lidt syre eller vand
 
Se flere opskrifter på Desserter, kager og slik