Moussaka
Vegansk
Skær kartoflerne i skiver og kog i 10-15 minutter sammen med 4 fed hvidløg.Skær løget i skiver. Hæld en smule olivenolie i en dyb pande eller gryde, og ved mellem varme, svits løg og basilikum. Efter 5 minutters tid tilsættes tomater og grønne linser. Sæt den på mellemlav varme, hvor den skal stå i en halv time til 45 minutter. Blandingen skal omrøres engang imellem.
Har du ikke allerede tændt ovnen, er det nok et godt tidspunkt nu at forvarme den til 180 grader celsius, varmluft.
Skær auberginen i skiver. Hvis du ønsker, kan du svitse skiverne i olivenolie - dette er dog ikke strengt nødvendigt.
Når linse/tomant blandingen har står en halv time til 45 minutter, kan du begynde at forberede et ovnfast fad. Dæk bunden med blandingen, og dæk så med skiver af aubergine, dæk så med kartofler, så blanding igen, efterfulgt af auberginer. Sørg blot for at det øverste lag er kartofler. Over toppen hælder du naturli' soya cuisine.
Nu stiller du det i ovnen i 1 til 1,5 time - eller til toppen er brun.
Bedømmelse: 10 / 10 på 1 stemme.
Skrevet af Kappa
omkring 1,5kg kartofler
2-3 dåser flåede tomater
4 fed hvidløg
1 mellemstort løg
1 Naturli' Soya Cuisine (eller tilsvarende
1 mellemstor aubergine
basillikum
olivenolie
evt. krydderier efter smag
Skrevet af Kappa
Ingredienser:
ca 200g grønne linseromkring 1,5kg kartofler
2-3 dåser flåede tomater
4 fed hvidløg
1 mellemstort løg
1 Naturli' Soya Cuisine (eller tilsvarende
1 mellemstor aubergine
basillikum
olivenolie
evt. krydderier efter smag