Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Ris Ala'mande

Ris Ala'mande

Vegansk

Put ris og vand i en gryde, smæk fuld skrald på og lad det koge op under omrøring.

Når vandet spildkoger tilsæt en hel liter mandelmælk og skru ned på lavt blus, men rør stadigvæk ofte.

Flæk din vaniliebønne på langs og skrab alle kornene ud med en kniv.
Tag 1 spsk rørsukker og bland det sammen med vaniliekornene på et skærebræt og skrab derefter kniven henover sukker og vanille, et par gange, så det bliver mast sammen.

Smid vaniliekernerne og alt sukker op i gryden sammen med skallen fra vaniliebønnen.
Lad gryden simre videre i en times tid med et par omrøringer.

Put mandlerne i en gryde med koldt vand og sæt den på høj varme ind til den koger op.
Når vandet er kogt hæld straks mandlerne op i et dørslag og overrisel medkoldt vand ind til de er kolde og skindet løser sig.

Hak mandlerne groft, så folk hele tiden er i tvivl om de har vundet eller ej. ;)
- husk at gemme én hel til mandelgaven ik?

Rør mandlerne i grøden når der er gået en time og køl grøden ned.
Man kan med fordel lave risalamande en dag i forvejen.

Når grøden er kold
Pisk en halv liter soyapiskefløde (jeg er mest til alpros)
Og vend den forsigtigt ned i grøden så flodeskummet ikke punkterer igen.

Serveres kold med varm kirdebærsauce


Bedømmelse: 10 / 10 på 1 stemme.

Skrevet af chris

Ingredienser:

1L mandelmælk
2 dl vand
5 spsk rørsukker
1/2 L soyafløde
1 hel vaniliebønne
150 g mandler
250 g grødris
 
Se flere opskrifter på Desserter, kager og slik

Alle opskrifter af chris:



Grov bondesalat.