Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Hårdkogt/Blødkogt/Deviled V-æg + V-æggesalat

Hårdkogt/Blødkogt/Deviled V-æg + V-æggesalat

Vegansk

Hårdkogt V-æg + Blødkogt V-æg + Deviled V-æg + V-æggesalat
...
I anledning af den forestående Påske har jeg moret mig lidt i køkkenet med at hønse rundt og lave v-æg. Veganske v-æg. For det kan altså være ganske spidsfindigt af og til at servere noget for ens omnivor familie og venner som de ikke lige havde regnet med at jeg ville servere… Der er intet ved denne opskrift der er specielt svært, andet end at beslutte sig for formene til hviderne måske, og agar agar er fantastisk pålideligt at arbejde med. Om kort tid kommer min blog vintagevegan.dk / vintagevegan.info op at køre igen og så vil opskriften være at finde der også.

HVIDER
- 500ml usødet mandelmælk / evt. usødet rismælk
- 2-3tsk agar agar pulver (1tsk = meget blødkogt (anbefales kun til meget blødkogt) / 2tsk = almindeligt hårdkogt (anbefales til v-æggemad etc.) / 3tsk = meget hårdkogt (anbefales til v-æggesalat))
- 1/8-1/4tsk kala namak (sort salt) (alt efter hvor hårdkogt du ønsker smagen)

BLOMMER
- 1/2ds / 120g hvide bønner som f.eks. cannellini / samme mængde fast presset almindelig tofu natural
- 1spsk sennep, ikke for stærk
- 1/4-1/2tsk kala namak (sort salt) (alt efter hvor hårdkogt du ønsker smagen)
- 1tsk stødt karry (kan udelades hvis du foretrækker et mere neutralt v-æg)
- 1/4tsk stødt gurkemeje
- salt og peber efter smag
— Hvis du vil prøve at lave blødkogte v-æg kan du med fordel gemme og bruge 3-5spsk a bønnevandet.

FREMGANGSMÅDE
1. Miks mandelmælken med agar agar og kala namak i en gryde. Kog væsken op under omrøring og lad koge et kort minut.
2. Hæld væsken i æggeformede forme / glas med rund bund (jeg har her brugt champagneglas) / madeleine kageforme / andet og lad dampe helt af på køkkenbordet før du sætter det i køleskabet.
3. Blend alle ingredienserne til v-æggeblommerne.
4. Efter 30min har v-æggehviderne sat sig helt. Tag dem ud af formene og lav et rundt hul til blommerne med en lille rund ske som f.eks. en måleske / melonske.
5. Fyld v-æggeblommerne i hviderne med enten en ske eller sprøjtepose med valgfri tud til mere festlige blommer som ved deviled v-eggs. Vil du derimod lave v-æggesalat er det bare om at hakke hviderne og mikse blommemassen i. Tilsæt gerne 1/2-1dl vegansk mayo eller yogurt natural for en lettere udgave og brug lidt mere salt og peber. Her betyder formen til hviderne ikke det store og du kan med fordel lave dobbelt blomme portion.
6. Tips: Jeg har med succes lavet disse uden hverken kala namak eller gurkemeje og de blev meget fine alligevel. Kala namak giver den der svovlede smag og lugt som er så karakteristisk for hårdkogte hønseæg, så det er bestemt med til at gøre v-æggene super autentiske. Gurkemejen er mest med for farvens skyld og kan da også evt. erstattes med en vegansk gul eller orange frugtfarve. Karry kan udelades hvis man ønsker et mere neutralt v-æg uden karry smag.


Bedømmelse: 9 / 10 på 2 stemmer.

Skrevet af vintagevegan

Ingredienser:

HVIDER
- 500ml usødet mandelmælk / evt.usødet rismælk
- 2-3tsk agar agar pulver (1tsk = meget blødkogt (anbefales kun til meget blødkogt) / 2tsk = almindeligt hårdkogt (anbefales til v-æggemad etc.) / 3tsk = meget hårdkogt (anbefales til v-æggesalat))
- 1/8-1/4tsk kala namak (sort salt) (alt efter hvor hårdkogt du ønsker smagen)

BLOMMER
- 1/2ds / 120g hvide bønner som f.eks. cannellini / samme mængde fast presset almindelig tofu natural
- 1spsk sennep, ikke for stærk
- 1/4-1/2tsk kala namak (sort salt) (alt efter hvor hårdkogt du ønsker smagen)
- 1tsk stødt karry (kan udelades hvis du foretrækker et mere neutralt v-æg)
- 1/4tsk stødt gurkemeje
- salt og peber efter smag
— Hvis du vil prøve at lave blødkogte v-æg kan du med fordel gemme og bruge 3-5spsk a bønnevandet.
 
Se flere opskrifter på Pålæg


Kommentarer

kasperc
6 måneder siden

Et lille tip til det perfekte blødkogt æg:
http://www.dagens.dk/opskrifter/bloedkogt-aeg