Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Stryhn gå hjem og læg dig postej

Vegansk

En postej fra Kirsten Skaarups "den lille grønne for madpakkespisere"

"Leverpostej er det danske nationalpålæg. Det er en fed sag, der ikke gør noget godt for vores kroppe. Denne linsepostej er helt kolesterolfri og meget fedtfattig. Og så smager den dejligt"

Kog linserne i rigeligt vand 20 minutter. Afdryp dem.
Hak løg, hvidløg og bladeselleri (fjern strengene så godt som muligt). Svits de tre ting i olien i 5 minutter.
Purer linser, løg, bladselleri og snittet salvie. Brug gerne en stavblender, så kan du styre konsistensen. Postejen må gerne være lidt grov.
Hak valnødderne fint med en kniv og rør dem i postejen.
Tilsæt 1-2 tsk revet citronskal og smag postejen godt til med tamari, friskkværnet peber, citronsagt og evt. mere salvie.

Tip:
Du kan evt. røre 2 spsk olivenolie i postejen
Du kan erstatte bladsellerien med 100 g hakkede svampe


Bedømmelse: 0 / 10 på 0 stemmer.

Skrevet af VerdensDejligste

Ingredienser:

100 g brune eller grønne linser
30 g skalotteløg
2 fed hvidløg
1 stængel bladselleri (kan udelades)
2 spsk olivenolie
8-10 friske salvieblade (eller halvt så mange tørrede)
50 g valnødder
1 økologisk citron
1-2 spsk tamari
 
Se flere opskrifter på Postejer og andre ovnretter