Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Vegansk smørepålæg

Vegansk

Et udvalg af vegansk smørepålæg fra Kirsten Skaarups "den lille grønne for madpakkespisere". Bogen indeholder MANGE flere end nedenstående og kan stærkt anbefales.

Grønt mandelpålæg:
100 g smuttede mandler
1-2 avocado
1-2 spsk olivenolie
3-4 spsk limesaft
Evt lidt tørret chili

Rist mandlerne gyldne på en tør pande. Vend dem ofte. Afkøl dem.
Knus mandlerne i køkkenmaskinen. tilsæt avocadoen og lidt olie. Kør, til massen er ensartet.
Smag til med limesaft, salt og peber, evt. også lidt chili samt lidt rørsukker.

Mandelpålæg med oliven og kapers:
100 g smuttede mandler
50 g grønne oliven uden sten
2 spsk kapers
3-4 spsk olivenolie
Citronsaft

Rist mandlerne gyldne på en tør pande. Vend dem ofte. Afkøl dem.
Kom mandler, oliven, kapers og et par spsk olie i køkkenmaskinen.
Purer massen til en jævn pasta. Rør evt. lidt mere olie i og smag til med citronsaft, salt og peber.

Grøn bønnehummus:
400 g edamamebønner
ca 1/2 dl vand
ca 1/2 dl olivenolie
2 fed hvidløg
2 spsk tahin
En god håndfuld ramsløgsblade eller grøn top af 4 forårsløg
Citronsaft

Tø bønnerne op og bælg dem. Purer dem groft i køkkenmaskinen sammen med vand, olie, hvidløg, tahin og snittet grønt. Kom væden i lidt ad gangen. Du kan tilsætte mere olie, hvis du ikke er bange for kalorierne. Smag hummusen til med citronsaft, salt og peber.

Tip:
Du kan også smage til med chiliflager og/eller spidskommen
Du kan bruge friske ærter i stedet for bønner

Veggiemayo
200 g silketofu
2-3 spsk citronsaft
1/2 dl supergod olivenolie
ca 1 spsk dijonsennep
2 spsk fint majsmel
1 tsk gurkemeje

Fjern så meget af væden som muligt fra tofuen.
Pisk tofu, citronsaft, olie, sennep, majsmel, gurkemeje og et drys salt sammen i en skål. Brug gerne en elpisker. Pisk indtil mayoen er så glat som muligt. For at få mayoen glat skal du piske flere minutter. Smag til med salt, citronsaft, sennep og et nip råsukker


Bedømmelse: 0 / 10 på 0 stemmer.

Skrevet af VerdensDejligste

Ingredienser:

 
Se flere opskrifter på Pålæg