Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Boller i Karry

Boller i Karry

Vegansk

Skær knoldsellerien i skiver og befri den for skrællen. Skær den i mundrette tern og kom den i en gryde sammen med gulerødder og løg. Tilsæt ½ liter vand samt 3 tsk. havsalt.

Mens grøntsagerne koges møre, forberedes farsen til bollerne. Blend tofuen til den er findelt og kom den i en skål. Tilføj de øvrige ingredienser. Jeg anvendte en røget champignon tofu fra Nagel til denne ret (køb den i helsekostbutikker). Hvis du ikke kan skaffe denne variant vil jeg anbefale at du smager farsen til med ekstra salt, lidt røget paprika samt gærflager. Eller! Du kan vælge helt at udelade bollerne og lade det være en lækker grøntsagsstuvning.

Form bollerne (jeg fik ca. 13 kugler ud af denne portion) og steg dem i lidt olie på en pande. Jeg valgte at komme dem i ovnen i 15-20 minutter da de havde fået lidt farve fordi jeg var sulten og utålmodig. Det fungerede rigtig fint!

Lav den opbagte sauce, smag den til (husk der er salt i kogevandet) og kom grøntsagerne ned i.


Tilføjet: 9/12 2016 17:03 | 7 år siden

Bedømmelse: 8 / 10 på 1 stemme.

Skrevet af testing

Ingredienser:

1 knoldselleri i tern (400 g.)
4 gulerødder i tern
1 løg i tern
½ liter vand
3 tsk. havsalt

1 pakke fast tofu (200 g.)
1 finthakket løg
3 spsk. kikærtemel
3 spsk. koldt vand
1 spsk. olivenolie
1 tsk. havsalt

½ dl. olivenolie
4 spsk. rismel
3 tsk. karry
2 tsk. paprika
Vandet fra de kogte grøntsager
½ dl. sojafløde
1 spsk. citronsaft
2 fed presset hvidløg
Friskkværnet peber
Evt. 2 spsk. gærflager*
 
Se flere opskrifter på Grøntsagsretter


Kommentarer

Benjamin
7 år siden

!ja